تعاونی های صنایع دستی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: ایجاد تعاونی های صنایع دستی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان، علی مالمیر افزود: یکی از مزیت های عمده استان همدان وجود تعداد قابل توجهی هنرمند و صنعتگر شاخص در رشته های مختلف صنایع دستی است که این امر زمینه را برای انعقاد قرار داد با اداره کل کار و رفاه اجتماعی فراهم کرد.

وی اضافه کرد: به منظور توسعه و ترویج صنایع دستی و ایجاد ارزش افزوده و افزایش میزان صادرات، این اداره کل نیازمند ایجاد همکاری و هم افزائی در حوزه های مختلف دستگاهی است.وی بیان کرد: در این راستا تکمیل چرخه تولید تا فروش و مصرف از جمله تامین مواد اولیه ، طراحی ، تولید ، بسته بندی ، تبلیغات و بازار یابی ، فروش و خدمات فنی جانبی همه و همه از ضرورت های محسوب می شوند که باید به آنها توجه شود و در این رهگذر تشکیل تعاونی های مختلف می تواند در تقویت توان افراد منفرد و نیز ارائه کمک و ایجاد تمهیدات مورد نیاز برای فعالان صنایع دستی تاثیرگذار است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: برای استفاده از این فرصت، تفاهم نامه ای با اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان منعقد شده تا بتوان از ظرفیت های مشترک دو اداره کل در راستای تعالی بیشتر بخش صنایع دستی و تعاون بهره برداری کرد.مالمر داد: هدف از انعقاد این تفاهم نامه تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی است که تشکیل شرکتهای تعاونی یکی از مصداق های بارز این شعار است .
وی با بیان اینکه هزار و 900 کارگاه صنایع دستی در استان همدان فعالیت دارد افزود: 35 هزار و 600 نفر در استان همدان در کارگاه های صنایع دستی اشتغال دارند که این رقم 6 درصد از اشتغال استان را شامل می شود.
مالمیر نشان کرد: استان همدان در تولید صنایع دستی جایگاه ممتازی برخوردار است که از نظر هنری و اقتصادی می توان این مقوله را بررسی کرد.وی تصریح کرد: با توجه به سند چشم انداز کشور و پیش بینی رشد هشت درصدی اقتصادی، صنایع دستی می تواند در این سرفصل ها نقش بسزایی را ایفا کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان ادامه داد: در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مزین شده است ، حوزه صنایع دستی و گردشگری مهمترین رکن هستند چرا که با منابع بومی در توسعه آنها باید کوشید.
وی با اعلام اینکه بیشترین میزان صادرات در بخش صنایع دستی مربوط به سفال است، گفت: صنایع دستی یکی از بسترهای تحقق اقتصاد مقاومتی و ارتقای رشد اقتصادی است که در سالی که نام آن مزین به « اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل » است باید بهای بیشتری به صنایع دستی بویژه سفال داده شود.
صنایع دستی همدان، قدمتی به اندازه تاریخ کهن آن دارد، صنایع دستی همدان، میراث معنوی این استان محسوب می شوند.در کنار آثار تاریخی، صنایع دستی شهر همدان، توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می کند و علاوه بر شهرت داخلی، در سطح بین الملل و صادراتی نیز زبان زد است.
صنایع دستی همدان قالی بافی، چرم دوزی، گلیم، مرواربافی و گیوه بافی است و از همه مهم تر می توان به سفال و سرامیک شهر لالجین اشاره کرد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395033121