انعقاد قرارداد 100 میلیارد ریالی ایران و روسیه در حوزه صنایع دستی

مدیر عامل حامیان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از امضای قرارداد 100 میلیارد ریالی میان ایران و روسیه در حوزه صنایع دستی خبر داد.

امیرمهدی طاهری فر امروز شنبه 19 تیرماه در نشست خبری کاروان صنایع دستی ایران در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: مجموعه حامیان میراث فرهنگی که پنج هزار عضو دارد با راه اندازی کاروان صنایع دستی ایران در تمام استان ها و رایزنی و عقد قرارداد با کشورهای خارجی برنامه های مهمی برای رونق صنایع دستی دارد. 
وی ادامه داد: توسعه و رونق صنایع دستی در بخش های داخلی و بین المللی در چهار سطح صورت می پذیرد. در بخش بین الملل توانسته ایم با رایزنی های متعدد با برخی کشورها از طریق وزارت خارجه، به تفاهم های خوبی برای برگزاری نمایشگاه یا فروش محصولات در آن کشورها برسیم که برای نمونه با روسیه قراداد 100 میلیارد ریالی برای صادرات صنایع دستی طی دو سال امضا کردیم و با اتریش نیز برای قرارداد مشابهی به نتیجه رسیده ایم.
این فعال صنایع دستی تصریح کرد: برای صادرات محصول به هر کشوری، ابتدا از طریق تحقیقات کتابخانه ای و میدانی بصورت همزمان سلیقه و نیازسنجی مخاطبان را درمی یابیم و بر آن اساس مذاکرات را پیش می بریم. تاکنون میناکاری، خاتم کاری و دستبافت ها بیشترین سهم را در صادرات داشته اند.
طاهری فر سطح دوم فعالیت ها را مشارکت با شهرداری تهران برشمرد و تصریح کرد: با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به توافق رسیده ایم تا در تمام اماکن فرهنگی زیر نظر این سازمان، نمایشگاه صنایع دستی برگزار شود. 

** استان البرز، نحستین توقفگاه کاروان صنایع دستی ایران 
وی افزود: سطح سوم به راه اندازی کاروانی با نام «کاروان صنایع دستی ایران» اختصاص دارد که این کاروان با آثاری از هنرمندان فعال در بخش صنایع دستی در طول سال به استان های مختلف کشور سفر خواهد کرد و اولین توقف این کاروان در استان البرز خواهد بود به این شکل که از 20 تا 26 تیر ماه به مدت هفت روز، هنرمندانی از 12 استان کشور در 60 غرفه به ارایه کارهای خود می پردازند.
مدیر عامل حامیان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بخش چهارم را بخش ملی خواند و گفت: در این بخش، هر ساله یک نمایشگاه ملی در سطح یک استان برگزار می شود که تا کنون متاسفانه این نمایشگاه ملی فقط در شهر تهران برگزار شده اما از سال جاری تصمیم داریم تا هر سال این نمایشگاه در یکی از استان های کشور برگزار شود تا این مهم به نشاط و انگیزه برای استفاده بیشتر از محصولات صنایع دستی در میان مردم در نقاط مختلف بیانجامد.
طاهری فر درباره ویژگی های کاروان صنایع دستی ایران نیز افزود: متحد الشکل بودن غرفه ها، برگزاری کارگاه های آموزشی تولید، اجرای موسیقی نواحی و آیین های بومی از جذابیت های این کاروان خواهد بود. توانایی این را داریم تا در صورت همکاری استان ها این نمایشگاه های فصلی را به بازارچه های دائی بدل کنیم.
وی ادامه داد: برنامه ریزی دولت تدبیر و امید در عرصه صنایع دستی، اتفاقات خوبی رقم زده است و این نشان از عزم دولت در این رابطه دارد و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی این کار کارنامه درخشانی در سه گذشته از خود به جای گذاشته است.
طاهری فر خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است تا شرایطی را فراهم کنیم تا هنرمند صنایع دستی تمام ذهنش معطوف تولید باشد و نباید به جز هنرش به چیز دیگذری فکر کند. برای همین حلقه مفقوده بین هنرمند و بازار را چه د بخش داخلی و چه بین الملل پر می کنیم و این رسالت را با اقدامات عملی در سالی که توسط مقام معظم رهبری به سال اقدام و عمل نامگذاری شده، ادامه خواهیم داد.

انتهای پیام/

کد خبر 1395041914