به گزارش مرکز روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان با اعلام این خبر گفت: نصب دوربین های مدار بسته در قالب دوربین های ثابت و چرخشی با مطالعات کارشناسی، بررسی، آسیب شناسی و تهیه نقشه تاسیسات الکتریکی و حفاظتی، صورت گرفته است.
مسعود نصرتی با تاکید بر حفاظت الکترونیکی در کنار ایجاد امنیت فیزیکی و با اشاره به ثبت جهانی کاخ گلستان از تلاش کارشناسان و مسئولان مجموعه در ارتقاء کمی و کیفی این کاخ خبر داد و افزود: با اتمام فاز نخست این عملیات محوطه مجموعه از سوی اتاق کنترل قابل حفاظت خواهد بود.
وی عملیات بهسازی و ایمن سازی تاسیسات برقی این مجموعه در11 مرحله عملیاتی را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این مجموعه عنوان کرد و گفت: این اقدامات شامل تعمیر اساسی و راه اندازی ژنراتور قدیمی مجموعه، ساخت سلول برق اتوماتیک، خرید و نصب تانکر 1000 لیتری به عنوان منبع ذخیره سوخت، سرویس اساسی کلید های هوایی اصلی مجموعه، ساخت تابلوی برق موزه اصلی، ساخت سینی داخلی تابلوی برق روشنایی شب، بهینه سازی و ایمن سازی تونل های تاسیساتی در قالب هدایت اصولی و ایمن کابل های برق و .... بوده است.
کاخ گلستان در تیرماه سال 1392 به عنوان نخستین اثر پایتخت و اثر ی منحصر به فرد از دوران قاجار و به عنوان نمونهای موفق از تلفیق هنرهای کهن و معماری ایرانی همراه با تاثیر پذیری از معماری غرب ، در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی در کامبوج در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
تاریخ ساخت این کاخ مربوط به دوره صفویه است که در این دوره بخش های اصلی آن در درون حصار قدیمی تهران احداث شد. این کاخ در دوره قاجار توسعه یافت و به عنوان محل زندگی پادشاهاناین دوره مورد استفاده قرار گرفت.
کاخ گلستان با هشت ساختمان اصلی و باغی زیبا در مساحتی بالغ بر 4 هکتار به سبک تلفیقی باغهای ایرانی و اروپایی ساخته شده است.
این کاخ واقع در میدان پانزده خرداد که اتفاقات مهمی از تاریخ معاصر ایران در آن به وقوع پیوسته است هم اکنون به عنوان مرکز هنرومعماری دوران قاجار شناخته شده و روزانه پذیرای بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است/.
انتهای پیام/