نماینده گناباد گفت : من از بابت این موضوع از سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و دکتر سلطانی فر و پرسنل این سازمان که با تلاش بی وقفه و پشتکار خودشان توانستند گوشه ای از آثار بی نظیر و منحصر به فرد کشورمان را در عرصه های جهانی به ثبت برسانند تشکر می کنم.
حمید بنایی در گفتگو با میراث آریا(chtn) افزود: قناتهای منطقه گناباد از شاهکارهای معماری هستند که مردم سختکوش این منطقه از دوره های تاریخی گذشته از خودشان به یادگار و باقی گذاشته اند و در دوره بعد این قناتها توسط مردم بطور مستمرو پیوسته لایروبی و مرمت شده تا به دوره کنونی رسیده است.
وی اضافه کرد: در بعضی مناطق و مسیر ها آب را از عمق 360 متری زمین با استفاده از روشهای حفر قنات و پی گیری مسیر آب به سطح و عمق قابل استفاده می آوردند که با امکانات ابتدایی آ ن زمان در نوع خود شاهکار بوده و حتی با دانش و ابزار امروز هم کاری بسیار سخت و دشوار بوده است.
هر چند موضوع ثبت قنوات در لیست آثار جهانی مدتی به طول انجامید اما هم اینکه این موضوع به نتیجه رسید و سبب معرفی مناطق مختلف دارای تکنولوژی استفاده از قنات در عرصه های بین المللی شده و می تواند سبب جلب و جذب توریست بیشتری به این مناطق گردد این باعث خوشحالی مردم این مناطق شده است.
من هم در اولین فرصتی که فراهم گردد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از زحمات و تلاشهای سازمان میراث فرهنگی در شناساندن قنای فرهنگی کشورمان در عرصه های بین المللی تشکر و قدر دانی خواهم کرد.
انتهای پیام/