به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی به منظور تبیین برنامه های هریک از دستگاه های اجرایی در این راستا به ریاست استاندار اردبیل و حضور اعضای ستاد و مدیران استانی در هتل پرنیان روستای خمس شهرستان خلخال برگزار شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در این جلسه در ابتدا گزارش کوتاهی از تجلی اقتصاد مقاومتی در حوزه سه گانه این اداره کل با سه عنوان \"تدوین بسته حمایت از کارگاه های تولید صنایع دستی و اجرای آن\"، \"ایجاد ظرفیت جدید در هتلینگ و \"تدوین بسته حمایت از گردشگری و اجرای آن\" ارائه کرد و گفت: در پروژه مربوط به \"تدوین بسته حمایت از کارگاه های تولید صنایع دستی و اجرای آن\" دو عملیات اجرایی شامل تسهیل فرآیند و حمایت از توسعه یک کارگاه بزرگ صنایع دستی استان با تأکید بر بازاریابی و توسعه کارگاه های صنایع دستی در دو روستا با 15 کارگاه در سال جاری پیش بینی شده است.
کریم حاجی زاده با بیان اینکه اقدامات اولیه این اداره کل در پروژه مربوط به صنایع دستی فراتر از برش استانی است، افزود: به طوری که هم اکنون چهار طرح توجیهی ایجاد کارگاه های بزرگ صنایع دستی در شهرستان های پارس آباد و نمین با میانگین ظرفیت اشتغال 60 نفر در حال تکمیل است.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد پنج باب ظرفیت جدید در هتلینگ استان سه عملیات اجرایی شامل تشویق سرمایه گذاران به هتل سازی، راهنمایی سرمایه گذاران و صدور مجوزهای اداری و نظارت بر اجرای پروژه ها و کنترل در سال جاری دیده شده است، گفت: در این راستا هم اکنون یک ساختمان تجاری خدماتی در اردبیل در حال تبدیل به هتل چهار ستاره است.
به گفته این مقام مسئول؛ عملیات اجرایی پروژه \"تدوین بسته حمایت از گردشگری و اجرای آن\" در سال جاری نیز شامل شش پروژه طرح توسعه گردشگری در دو روستای کزج و اندبیل، تقویت جذب گردشگر خارجی از کشورهای بازار هدف با ایجاد نمایندگی اطلاع رسانی گردشگری در پایانه مرزی بیله سوار، واگذاری 11 بنای تاریخی به بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری و بهره برداری، آماده سازی و ایجاد زیرساخت های گردشگری در پایگاه ملی و ثبت جهانی، تسهیل فرآیند تجهیز و راه اندازی موزه های خصوصی و \"هرخانواده یک موزه \" به تعداد 50 خانه موزه است.
وی از پروژه های مهم در حال اجرای این اداره کل مربوط به آماده سازی و ایجاد زیرساخت های گردشگری در پایگاه ملی و ثبت جهانی به\" مطالعه تاریخی و معماری مجموعه جهانی\"، \"تثبیت و استحکام بخشی کاشی کاری \"، \"مستند سازی سنگ قبرها\" و \" کمک به برگزاری تورهای فرهنگی و نمایشگاه های کتاب و عکس\" اشاره کرد.
حاجیزاده به ضرورت معرفی توانمندی های صنایع دستی شهرستان خلخال به ویژه جاجیم تأکید کرد و گفت: این رشته از صنایع دستی نیاز به بازآفرینی هویتی و آموزشی دارد تا با عرضه آن را از خطه جنوب استان اردبیل در بازارهای جهانی شاهد باشیم.
وی تمدن شهرهای مختلف ایران به ویژه قدمت تاریخی شهرستان خلخال را یادآور شد و افزود: از صدها سال پیش جنوب و شمال استان اردبیل به عنوان مسیر کریدور مطمئن برای گذر بازرگانان، تجار و گردشگران بوده که امروز این جایگاه را باید این منطقه حفظ کنند.
این مقام مسئول از شهرستان خلخال به عنوان خط اتصال استانهای اردبیل، زنجان و گیلان یاد کرد و ادامه داد: این موقعیت نیز میتواند جنوب استان اردبیل را در اتصال به شهرهای دیگر و حتی مرکز کشور کمک کند.
وی معرفی بخشی از نهضت جنگل و گذر میرزا کوچکخان از این منطقه و درگذشت وی در گیلوان را به عنوان یکی از ظرفیتهای جذب گردشگر به این شهرستان بیان کرد و گفت: مسئولان استانی می توانند با برگزاری جشنواره ملی تجلیل از میرزا کوچکخان جنگلی در گیلوان از این ظرفیت در راستای جذب گردشگر بهره ببرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به مسجد تاریخی عبدالرزاق در روستای خمس خلخال به عنوان یک اثر بر جای مانده از دوران قاجار یادآور شد: اولویت اصلی جذب گردشگر در جنوب استان اردبیل به دلیل وجود بنای تاریخی کم در شهرستان خلخال، بومیگردی و بها دادن به گردشگری طبیعت است که نمونه آن را در روستای خمس خلخال شاهد هستیم.
خمس خلخال پایلوت گردشگری روستایی استان اردبیل شد
در ادامه استاندار اردبیل نیز از انتخاب روستای هدف گردشگری خمس خلخال به عنوان پایلوت طرح گردشگری روستایی استان اردبیل خبر داد و گفت: هدف از تشکیل جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در هتل پرنیان روستای خمس خلخال نیز معرفی روستای خمس به عنوان الگوی گردشگری روستایی استان و آشنایی مدیران استان با نحوه راهکارهای جذب گردشگر در مناطق روستایی این استان است.
مجید خدابخش، مدیران اجرایی استان را موظف به همکاری برای ایجاد و تقویت زیرساخت های گردشگری این روستا و استفاده از تجربیات این سرمایه گذار بخش خصوصی برای توسعه گردشگری سایر مناطق روستایی استان کرد و افزود: تولیدات روستایی به تنهایی نمی تواند عامل ایجاد اشتغال در استان باشد براین اساس باتوجه به قابلیت های گردشگری بسیار مناطق روستایی استان، توسعه صنعت گردشگری از راهکارهای مناسب حل مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال در استان است.
وی نقش بسزای ارائه خدمات گردشگری در تولید ثروت و رونق اقتصادی کشور را یادآور شد و گفت: براین اساس باید با تمام توان برای بهره برداری از قابلیت های گردشگری استان از طریق برگزاری جشنواره های ملی و بین المللی و تبلیغات شایسته استان برای تبدیل شدن به مرکز برگزاری مسابقات ورزشی ملی و فراملی اقدام کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه هر گردشگر به طور میانگین برای 28 نفر در سطح جهانی اشتغال ایجاد می کند، اظهار داشت: اولویت برنامه ششم توسعه کشور، توسعه گردشگری و آغاز یک پروژه عمرانی به جای زخمی کردن چند صد پروژه و رهاشدن نیمه کاره آنها است.
وی تکمیل راه گردشگری خلخال به ماسوله، استفاده از روش سنگ فرش معابر به جای آسفالت و حذف نمای سنتی بناهای روستای خمس را از جمله طرح های پیشنهادی برای توسعه و رونق گردشگری این روستا عنوان کرد.
استاندار اردبیل پس از این جلسه از پروژه های عمرانی خلخال از جمله بهسازی راه های خلخال به اسالم، خلخال به پونل، مجتمع گردشگری رفاهی و هتل پنج ستاره ازناو، هتل الماس مجره، مجتمع گل خانگی تولید گل رز، تصفیه خانه آب شرب خلخال و چند طرح دیگر بازدید کرد.
انتهای پیام/