سید مهدی مقدسی در گفتگو با میراث آریا(chtn) گفت: قناتها در ایران قدیم بویژه در مناطقی مانند استان مرکزی و اراک که بارش سالانه بسیار کمی داشته و دارند از گذشته تا کنون از جایگاه و ارزش ویژه ای برخوردار بوده و است که این بارش ها بسته به سال از میانگین 200 تا 250 میلیمتر بارش سالانه متغییر و در نوسان بوده است و این موضوع باعث شده تا مردم سختکوش منطقه به روشهای مختلف سعی در حفظ و استفاده بهینه و حداکثری از این بارش های مختصر را همواره در نظر داشته باشند .
وی ادامه داد: یکی از این شگرد ها شاهکارها و روش های گذشته در حفظ منابع آب در مناطق کم بارش ساخت آب انبارها و حفر قناتها برای مدیریت کردن نزولات اسمانی بوده است .
مقدسی تصریح کرد: شاید بتوان قنات را از شاهکارهای فنی و مهندسی مختص ایران قدیم نام برد که نمونه و مشابهی در هیچ یک از کشورها حتی کشورهای کم بارش دیگر نداشته و یا برای انجام دادن این کار از روی قناتهای ایران الگو برداری شده یا از دانش فنی استادان ایرانی بهره گیری کرده اند که این موضوع از افتخارات گذشته و هم حال حاضر کشور ما محسوب می شود.
مقدسی ادامه داد: روستاهای متعددی امروزه هم در استان مرکزی هستند که از قناتها برای تامین آب آشامیدنی و کشاورزی خود استفاده می کنند و وظیفه همه ما است که این قناتهای قدیمی و با ارزش کشورمان به همه دنیا بشناسانیم .
وی در خاتمه ضمن تقدیر از زحمات دکتر سلطانی فر، ریاست سازمان میراث فرهنگی و پرسنل و کارشناسان این سازمان تاکید کرد که این مطلب را در فرصت مناسب و بنحو مقتضی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد کرد.
انتهای پیام/