\"محمود وفايي\" با اشاره به برگزاري جشنواره قوتو در هفته اول شهريورماه سالجاري،افزود: هدف از برگزاري اين جشنواره معرفي و عرضه شيريني هاي محلي كه ثبت ملي و يا پرونده هاي آنها جهت ثبت ملي به سازمان ميراث فرهنگي كشور ارسال شده است، است.
وي با بيان اينكه دراين جشنواره غرفه هاي مختلفي از جمله توليد و عرضه شيرينيهايي چون كماچ سهن، كلمپه، سوهان، مسقطي و همچنين فالوده كرماني راه اندازي مي شود، اظهار داشت: خوراکی ها و سوغاتی های كرمان يكي از جاذبه هاي گردشگري وپتانسيلهاي فرهنگي اين استان محسوب مي شوند.
وفايي اظهار داشت: استان كرمان علاوه بر داشتن مناطق دیدنی و گردشگری داراي سوغات و شيريني هاي خاص و منحصر بفردي است كه هر گردشگري مي تواند اين شیرینی های را ره آورد سفر خود سازد.
وي با اشاره به اینکه غذاهاي محلي، مواد خوراکي و شيرينيجات بخشي از فرهنگ و آداب و رسوم مردم را به نمايش ميگذارند، بيان داشت: بايد در راستاي معرفي و ترويج اين فرهنگ بومي در بين مردم تلاش شود، تا به فراموشي سپرده نشوند.
وفایی تصريح كرد: درحال حاضر كلمپه وكماچ سهن از استان كرمان به ثبت ملي رسيده است .
وي با اشاره به اینکه هم اکنون ۴۳ اثر از آداب و رسوم استان کرمان در فهرست ملی میراث ناملموس (معنوی) ثبت شده است، افزود: پرونده ۵ اثر دیگر از آداب و رسوم و مراسم خاص استان تکمیل و جهت ثبت در فهرست ملی به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال می شود.
به گفته وی، قوتو، سوهان زرند، اسپار شهربابک، فن ساخت تنور گلی و خانه های کپری در جنوب استان از پرونده های آماده ارسال به تهران می باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان کرمان تصریح کرد: هم اینک پرونده فالوده کرمانی در حال تکمیل شدن می باشد و بزودی جهت ثبت در فهرست آثار ملی به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال خواهد شد.
انتهای پیام/