برای پویایی و رسیدن به اهداف گردشگری شهری و نظام مندی صحیح درگردشگری باید به مقوله زیرساخت های نرم وسخت درگردشگری به عنوان عواملی موثردرتوسعه صنعت گردشگری درشهرها توجه کرد.
به گزارش میراث آریا(chtn) مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016، که در امروز 30 تیرماه سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین پیش شرطهای تحقق توسعه پایدار در هر جامعهای موقعیت فرهنگی آن جامعه است.امروزه تمدن هر کشوری بر پایه فرهنگ مردم آن استوار است.
رحمانی موحد تصریح کرد: آثارفرهنگی مادی و معنوی ملموس و ناملموس به جامانده از پیشینیان ما حاصل تلاشهای مستمر، فنون، مهارتها، ابتکارات، خلاقیتها و برخوردهای اجتماعی فرهنگی آنان بوده است مدیریت شهری باید به دقت بر روی آثار به جایمانده از گذشتگان که امروزه ما امانتدار آن هستیم، تأمل کند و آنها را بشناسد و ضمن حفاظت، مرمت و نگهداری آنها، با ارائه طرحهای نو، به ایجاد آثار جدید اقدام نماید. زیرا اگر امروزه چنین کاری انجام نشود، نسل حاضر نمیتواند چیزی را به آیندگان بسپارد. فضاهای شهری باید مخاطبان خود را در طول زمان همراهى کند و همواره، احساس تعلق و راحتى را ایجاد کند . در همراهى فضا با مخاطب است که فضا روزمرگى خود را با افراد حفظ می کند.
وی ادامه داد: عناصر واجزایی که شهرهای کهن ایرانی داشته اند دارای نوعی ارتباط متقابل فضایی ویکپارچه وبه هم پیوسته بوده اندوفضاهایی مانند مسجد،ارگ ،بازار،مرکز حکومت وفضاهای مسکونی ،مرتبه وشخصیت واحد خود رادرسلسله مراتب فضاهای شهری حفظ کرده وبه ایفای نقش می پردازند وباهم مجموعه واحدی را تشکیل می دهند که دارای انسجام وپیوستگی می باشد. به عنوان نمونه قناتهای ایرانی که به عنوان بیستمین اثر جهانی ایران در یونسکو ثبت شده است وشاهکار معماری ومهندسی انتقال آب در ایران است، هویت بخش ومتمایزکننده بسیاری ازمحلات شهری ایران می باشد. پایداری یکی از ویژگی هایی است که از دیرباز در شهرسازی و معماری اسلامی ایران به صورت ضمنی وجودداشته است.
رحمانی موحد تصریح کرد: طراحان و سياستمداران و مديران شهر نباید بر پايه مباني نظري بيگانه طرح و برنامه تهيه کنند و به شيوه بيگانه خط مشي کنند و مردم را به آن شيوه فراخوانند و در عين حال توقع داشته باشند که شهر هويت زيباي ايراني و اسلامي داشته باشد.یکی از زمینه های توسعه گردشگری نمادهای ایرانی اسلامی شهرهای ایران ازجمله،تهران،مشهد،نیشابور، اصفهان،یزد،شیراز،تبریز،بم ،کاشان،همدان و...عناصر زیبای معماری این شهرها می باشد وامروزه به عنوان مقاصد برترگردشگری کشور تلقی می شوند. جهت پویایی و رسیدن به اهداف گردشگری شهری ونظام مندی صحیح درگردشگری باید به مقوله زیرساخت های نرم وسخت درگردشگری به عنوان عواملی موثردرتوسعه صنعت گردشگری درشهرها توجه نمود.
معاون گردشگری افزود: ایران با حدود1،000،000 سایت تاریخی، فرهنگی و طبیعی ، ثبت 32000 اثر به عنوان آثار ملی، 21 اثر ثبت جهانی یونسکو که عمدتا درمحدوده شهری واقع شده اند. 320 اثر ثبت شده طبیعی، قطب گردشگری مذهبی و حلال در منطقه، قرار گرفتن در زمره کشورهای برتر جهان به لحاظ دارا بودن صنایع دستی شناخته شده. قرار گیری بسیاری از شهرهای تاریخی ایران در مسیر جاده ابریشم ، نیروی انسانی تحصیل کرده صنعت گردشگری ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری دارد.
وی ادامه داد: سهم کل سفر و گردشگری در اقتصاد ایران در سال 2015 ، 6.7 درصد بوده است . سهم سرمایه گذاری بخش سفر و گردشگری در سال 2015، معادل 3.1% از کل سرمایه گذاری بوده است و برای سال 2016 ، افزایش معادل 5.6 % و برای 10 سال آینده تا 2026، افزایش 5.8% اعلام شده است.
رحمانی موحد یادآور شد: این شاخصها حکایت از ظرفیت بالای گردشگری داشته وبرای استفاده از این ظرفیت وتوسعه گردشگری وایجاد اشتغال وتوزیع درآمد ،مدیران شهری باید ضمن حفظ هویت میراث فرهنگی گذشته هویت شهری را تقویت نموده و تعامل مستقیم با دستگاههای مرتبط ومتولی امر گردشگری،ایفای نقش شهرداریها در ارتقای صنعت گردشگری داخلی و خارجی از طریق احداث فضاهایی با مقیاس فراملی واجد ارزشهای هنری و معماری فاخر در شهرهاوکلانشهرها، ساماندهی مبادی ورودی شهرها و پایانههای مسافری، فراهم کردن امکان اقامت ارزان قیمت برای گردشگران کمدرآمد و ایجاد تسهیلات لازم برای آنها، تسهیل ساخت هتل و اقامتگاه در شهرها با امکانات مناسب برای گردشگران داخلی و خارجی را مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: در دولت یازدهم توجه و اهمیت بخش گردشگری درسبد صنعت به وضوح مشخص شده است لذا تلاش سازمان براین موضوع معطوف شده و باتعامل وهمیاری سازمان های همسو از جمله شهرداریها ،برنامه ریزی های کلانی را با محوریت توسعه پایدارگردشگری شهری وتوجه به امکانات وزیرساخت های شهری جهت جذب گردشگران انجام داده است.
انتهای پیام/