مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان با اعلام این خبر پاکسازی و استحکام بخشی سطوح آینه ها، مرمت ارسی ها و سنگ های ازاره مرمری و نصب شیشه سکوریتی بر اساس طرح فضای دسترسی بازدیدکنندگان را از جمله اقدامات صورت گرفته در این تالار بیان کرد.
مسعود نصرتی در خصوص تاریخچه این بنا، با اشاره به اینکه پیش از احداث تالار برلیان تالار بلور به جای آن وجود داشت. گفت: در زمان ناصر الدین شاه به دلیل فرسودگی بناهای قدیم ارگ، اغلب آنها را ویران و به جایش ساختمان جدید می ساختند، تالار بلور نیز به همین دلیل خراب و به جایش تالار برلیان ساخته شد؛ اما از آنجا که کف تالار جدید بر روی پی های تالار بلور بنا شد نتوانستند کف آن را به اندازه کف سایر تالار ها بالا ببرند.
به گفته وی تالار بلور از جمله بناهای دوران فتحعلی شاه قاجار بود که در کتاب ها و نوشته ها جز نام و اشاره مختصر مطلبی در مورد آن نیست و تصویری که بتوان طرح و شکل بنا را شناسایی کرد به جا نمانده است و دلیل نامگذاری آن احتمالا به سبب آینه کاری های بسیار و یا به دلیل نصب حوض بلور هشت ضلعی و چلچراغی که امپراتور روسیه الکساندر اول برای فتحعلی شاه فرستاده بود بلور خوانده می شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی این تالار تا سال 1300 قمری پابرجا بوده است. زیرا اعتماد السلطنه در نوشته های خود بارها به وجود این تالار اشاره کرده است.
این تالار در سال 1318 قمری و در زمان مظفر الدین شاه به سبب شکستی که در آن افتاده بود مورد تعمیر قرار گرفت و تزیینات بیشتری بر ان افزوده شد.
تابلو رنگ و روغن بسیار پرکار و زیبا اثر یحیی خان فرزند ابوالحسن خان صنیع الدوله از تالار برلیان که در سال 1305 ترسیم شده و در حال حاضر در تالار سلام مجموعه قرار دارد گویای وضعیت پیش از تعمیرات و تغییرات عهد مظفر الدین شاه این تالار است.
کاخ گلستان در تیرماه سال 1392 در سیوهفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو که در کامبوج برگزار شد در فهرست میراث جهانی این سازمان به ثبت رسید.
انتهای پیام/