با تکیه بر مدارک ملموس تاریخی، پخل بافی در زمره یکی از صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرستان بشرویه محسوب می شود که نوع بافت و تزیین نخ باف حجم های ساخته شده از ساقه گندم و همچنین بهره گیری از مواد طبیعی در رنگ آمیزی آن، پخل بافی یا به اصطلاح محلی\"سفله بافی\" شهرستان بشرویه را به نسبت موارد مشابه در سایر مناطق متمایز ساخته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی، سلیمانی رباطی مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان بشرویه گفت: مواد اولیه در دسترس و هنرمندان پیشکسوت مجرب زمینه مناسب را فراهم نمود تا با تشویق و حمایت معنوی این پیشکسوتان، پخل بافی در نیمه دوم سال 1394 بعد از چند دهه فراموشی، دوباره احیاء گردد.

وی افزود: با پیگیری های صورت گرفته و طی جلسه ای که با بسیج سازندگی شهرستان برگزار گردید قرار بر این شد که از حجم های استاندارد پخل به عنوان بسته بندی سوغات محلی شهرستان استفاده گردد که این عامل خود در راه ترغیب هنرمندان پیشکسوت موثر واقع شده است.

مسئول میراث فرهنگی شهرستان بشرویه افزود: طی تفاهم نامه ای که با بسیج سازندگی شهرستان بشرویه منعقد گردید آموزشهای هدفمند در رشته های صنایع دستی مزیت دار و حمایت از هنرآموزان جهت ایجاد شغل پایدار در دستور کار قرار گرفت.

سلیمانی افزود: اولین دوره آموزش پخل بافی با شرکت 15 نفر از بانوان علاقمند در محل آموزشگاه مهرگان در حال برگزاریست که تربیت افراد علاقمند جهت آموزش در روستاها، درآمدزایی و اشتغال موثر از اهداف بنیادین این دوره است.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395050413