بعد از هتل آپادانا، به دنبال احیاء هتل داریوش و چادرهای تشریفاتی در تخت جمشید هستیم

رئیس جامعه هتل‌ داران استان فارس با اشاره به احیاء هتل آپادانا توسط این مجموعه، از تمایل برای احیاء هتل داریوش در مجموعه تخت جمشید و همچنین برپایی دوباره چادرهای تشریفاتی در این بنای باستانی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی حسن سیادتان گفت: تخت جمشید بنایی منحصر به فرد دنیا است که باید به پتانسیل های آن رسیدگی شود. چرا که از قبال وجود این بنا است که بسیاری از گروه های توریستی خارجی وارد کشورمان می شوند.
وی افزود: ما سال ها بود که به دلیل اهمیت مجموعه تخت جمشید به این فکر بودیم که هتل آپادانا و هتل داریوش را در این مجموعه و همینطور چادرهای اقامتی متعلق به سال 1350 را به وسیله بخش خصوصی احیاء کنیم تا فضای تخت جمشید از خشکی فعلی بیرون بیاید و تبدیل به یک فضای توریستی شود.
رئیس جامعه هتل‌ داران استان فارس ادامه داد: وقتی ما می خواهیم به چیزی روح بدهیم قبل از هر کاری باید شکل آن را اصلاح کنیم. شکل دادن تخت جمشید هم به واسطه این دست فعالیت ها انجام می شود.
این فعال صنعت گردشگری اضافه کرد: الان در هتل آپادانا بعد از سال ها به روی گردشگران گشوده می شود اما ما در همین مجموعه هتل داریوش را هم داریم که 37 سال است درهای آن بر روی گروه های توریستی و حتی ایرانی بسته می باشد و حالت متروکه پیدا کرده است.
وی گفت: ما با احیاء این دو هتل و بر پا کردن چادرهای تشریفاتی که از سال 1350 اینجا هستند می توانیم فضای بهتری برای توریست ها ایجاد کنیم.
سیادتان با اشاره به اینکه جامعه هتلداران فارس از قبل به دنبال احیاء هتل آپادانا بود، توضیح داد: ما می توانیم مدعی شویم که مرمت هتل آپادانا به صورت بسیار تخصصی انجام شده است. این هتل مجموعه ای است که سال 34 افتتاح شده و قطعا با پیر شدن بنا نیاز به مرمت اصولی داشت. به همین منوال امیدواریم که بخش خصوصی بتواند بقیه ظرفیت های تخت جمشید را نیز مانند هتل آپادانا احیاء کند.
رئیس جامعه هتل‌ داران استان فارس افزود: ما زمانی که هتل آپادانا را تحویل گرفتیم، تبدیل به ویرانه شده بود. چرا که قبل از آن به صورت کاملا غیر اصولی روی آن کار شده بود. بنابراین خیلی از متخصصین معتقد بودند که احیاء این بنا بسیار سخت است. اما به هر حال ما توانستیم در مدت کمتر از 9 ماه این کار را انجام دهیم و تا اینجا مبلغی معادل یک میلیارد تومان در این مجموعه هزینه شده که هنوز هم هزینه های دیگری برای راه اندازی کافی شاپ و رستوران سنتی و امثال اینها دارد.
وی تصریح کرد: احیاء هتل آپادانا توسط جامعه هتلداران بیشتر از ابعاد مادی دارای وجوه فرهنگی است و به خاطر علاقه مجموعه به شانیت ایرانی و بناهای باستانی منطقه انجام شده است. به هر حال گردشگر نیاز دارد که بعد از بازدید از مجموعه تخت جمشید به یک جای مناسب برای استراحت و تجدید قوا در همان نزدیکی بر گردد که چنین مجموعه ای اینجا وجود نداشت.
سیادتان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در ایران کار واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی با هدف احیاء، دیر آغاز شده است، گفت: نهادهایی مانند صندوق احیاء در بسیاری از کشورهای پیشرفته از سالیان سال قبل تر وجود دارد و موفق هم بوده اند.
این فعال صنعت گردشگری افزود: برای بحث احیاء بناهای تاریخی هیچ راه و گزینه ای بهتر از صندوق احیاء وجود ندارد. بهترین گزینه برای ما در این حوزه این است که بخش خصوصی و دولتی از طریق صندوق احیاء با هم به شراکت برسند و بناهایی که دارند از بین می روند را نجات دهند.

رئیس جامعه هتل‌ داران استان فارس در پایان تاکید کرد: من معتقدم صندوق احیاء هنوز در قدم های اول قرار دارد و باید چند سال بگذرد تا ارزش کارهای آنها مشخص شود.

انتهای پیام/

کد خبر 139505104