موانع حقوقی احیاء بناهای تاریخی نیاز به بازنگری دارند

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: ایجاد فضای جدید در صنعت گردشگری و برداشتن قدم های جدی تر برای حراست از بناهای تاریخی نیازمند یک فضای حقوقی و قانونی جدید است که بتواند هم خط قرمزها را در این حوزه تقویت کند و هم متضمن یک سری مشوق ها و جذابیت های اقتصادی باشد.

به گزارش روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی روح الله حضرت پور گفت: موانع حقوقی پیش روی احیاء بناها و بافت های تاریخی در برخی موارد موانعی جدی است که باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: به طور مثال ما در مورد موضوع تسهیلات برای احیاء بناها و بافت های تاریخی قانون و آئین نامه مستقلی نداریم و یا اینکه در حوزه حفاظت از این بخش ها هم با برخی موانع حقوقی مواجه هستیم و هم با تداخل وظایف و اختیارات دستگاه های مختلف که این هم به شکلی یک مانع حقوقی محسوب می شود.
وی ادامه داد: ایجاد فضای جدید در صنعت گردشگری و برداشتن قدم های جدی تر برای حراست از بناهای تاریخی نیازمند یک فضای حقوقی و قانونی جدید است که بتواند هم خط قرمزها را در این حوزه تقویت کند و هم متضمن یک سری مشوق ها و جذابیت های اقتصادی باشد.
حضرت پور اضافه کرد: به طور مثال ما در بحث ساکنان بافت های تاریخی و ثبت شده در بسیاری از شهرها شاهد هستیم که خط قرمزهایی ترسیم شده اما از آن سو برای اینکه دست و پا گیر شدن این خط قرمزهای فنی و میراثی برای آن ساکنان جبران شود، فکری نکرده ایم.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همچنین توضیح داد: تغییر و اصلاح قسمتی از این قوانین به عهده مجلس است که باید روی آن کار شود، اما قسمتی از این آئین نامه ها نیز با اقدام دستگاه های مربوطه می توانند تغییر کنند که نیاز به دخالت قوه مقننه ندارد و آنها خود راسا این امکان را دارند که دست به کار شوند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139505167