آینده خود را باید با توجه به فرهنگ و تمدن پرافتخار ایران زمین بسازیم

هر ایرانی باید با فرهنگ و تمدن سرزمین خود آشنا شود و امروز و فردای خود را با این افتخار و توجه به این ریشه ها بسازد.

به گزارش میراث آریا(chtn) احمد جلالی سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان بین المللی یونسکو با حضور در برنامه روی خط شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران به سوالاتی با موضوع ثبت میراث فرهنگی و میراث طبیعی در حوزه بین المللی پاسخ داد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا باید به میراث فرهنگی توجه کرد، گفت: یک تفکر عمومی وجود دارد که هدف از توجه به میراث فرهنگی، تفاخر به گذشته است و ما چیزهای زیبا را از گذشته می گیریم و بدلیل نوستالژی این اشیاء، به گذشته توجه میکنیم، اما واقعیت اینگونه نیست، وقتی ما از میراث فرهنگی صحبت میکنیم یعنی به ریشه های خودمان توجه می کنیم، چراکه اگر درختی ریشه در خاک نداشته باشد دوام ندارد، ما هم اگر دارای ریشه ای در فرهنگ کهن نباشیم، سست و متزلزل خواهیم بود و با یک خشکسالی و یا یک تند باد از بین خواهیم رفت و ماندگار نخواهیم بود .

وی ادامه داد: موضوع میراث فرهنگی، امروزه در جهان به موضوعی بسیار بااهمیت تبدیل شده و در مجامع بین المللی اسباب یک رقابت بسیار جدی است.

جلالی در پاسخ به این سوال که امروز چگونه باید میراث فرهنگی را در زندگی امروزمان دخالت بدهیم و از آن بهره مند شویم، افزود: هر ایرانی باید فرهنگ و تمدن سرزمین خود را بشناسد و با تاریخ پرفراز و نشیب ایران زمین آشنا شود، 

نماینده دائم کشورمان در یونسکو ادامه داد: هر ایرانی باید بداند با فارسی زبان بودن خود، فرهنگ هزاران و میلیونها انسان فرهیخته را حمل می کند و با دانستن و افتخار به این ریشه ها باید امروز و آینده خود را بسازد .

وی در رابطه به این موضوع که بین میراث فرهنگی ملی که هر کشوری دارد و میراث فرهنگی جهانی که در سازمان یونسکو ثبت می شود چه رابطه ای باید برقرار کرد، توضیح داد: میراث ملی یعنی اینکه  یک اثر و بنا برای مردمان آن کشور حائز اهمیت است و باید آن را نگه داشت، اما میراث جهانی یعنی آثار فرهنگی و تاریخی و طبیعی که علاوه بر اینکه برای خود آن ملت مستقر در حدود یک مرز و بوم قراردادی حائز اهمیت هست، برای تمام مردم جهان هم از جهت در بر داشتن ویژگی ها و خصوصیات یک مقطع از از تاریخ جهان، مهم و دارای ارزش و اهمیت است و اثاری با این خصوصیات چون به همه ملت های جهان تعلق دارند میراث جهانی نام می گیرند،  یعنی اگر این اثر در گوشه ای از جهان نبود چیزی از همه جهان کم بود.

جلالی اضافه کرد: ما با توجه به سهمیه بندی یونسکو، می توانیم سالانه یک اثر در حوزه میراث فرهنگی و یک اثر  در حوزه میراث طبیعی را در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسانیم و این اولین بار بود که ما توانستیم از سهمیه ثبت اثار طبیعی در سازمان یونسکو استفاده کنیم و کویر لوت را به ثبت جهانی برسانیم.

نماینده دائم ایران در یونسکو گفت: آماده سازی یک اثر برای ثبت جهانی دارای مراحل مختلفی است و یک اثر باید دارای ویژگی های خاص و منحصربفردی باشد تا در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گیرد، قناتهای ایران دارای این ویژگی بودند، زیرا تکنولوژی حفر قنات و شیوه عملیات منحصر به فرد حفر این قنات ها مختص به منطقه ایران است و این یازده قنات از این تمایز و ویژگی برخوردار بودند.

جلالی در مورد ویژگی های بیابان لوت گفت: بیابان لوت هم دارای چند ویژگی منحصربفرد در جهان است، این بیابان داغ ترین نقطه جهان و  بلند ترین تپه های ماسه ای جهان را دارد.

 

انتهای پیام/

کد خبر 1395051916