دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گشایش یافت

دومین نمایشگاه ملی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با حضور مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور و جمعی از معاونان و مدیران استانی آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، دومین نمایشگاه ملی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با حضور مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان مرکزی، مدیرکل میراث فرهنگی استان، معاون سیاسی امنیتی و مدیرکل امور اجتماعی استانداری اردبیل، معاونان این اداره کل و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی شامگاه دیروز 18 خرداد ماه گشایش یافت.

معاون صنایع دستی استان در آئین گشایش دومین نمایشگاه ملی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: این نمایشگاه متشکل از 120 غرفه شامل 60 غرفه صنایع دستی 30 استان، 40 غرفه صنایع دستی استان اردبیل و 25 غرفه نیز مربوط به توانمندی های گردشگری و خدمات وابسته به آن است.

علیرضا دباغ عبداللهی اهمیت صنعت گردشگری و صنایع وابسته به آن و حوزه هویت ساز و هویت پرور میراث فرهنگی را یاد آور شد و گفت: این نمایشگاه با وجود تمام تنگناهای مالی و کاستی های بسیار با هدف معرفی ظرفیت ‌ها و قابلیت‌ های صنایع دستی و گردشگری استان و دیگر استان ها برپا شد.

برپایی نمایشگاه ملی صنایع دستی و گردشگری اردبیل، گامی در اعتلای توانمندی جوامع محلی

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور، بخش گردشگری را مصداق بارزی از تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد کاهش میزان اتکا به درآمد نفتی عنوان کرد و گفت: در کشور بیش از یک میلیون اثر تاریخی شناسایی شده که 32 هزار مورد آنها به ثبت ملی رسیده و 21 اثر نیز در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو جای گرفته است.

محسن رنجبر با اشاره به اینکه تنوع زیستی، طبیعی، فرهنگی و تاریخی کشورمان پتانسیل های و ظرفیت های گردشگری بسیاری را برایمان به ارمغان آورده است، افزود: براساس آمار، رشد 12 درصدی ورود گردشگران خارجی به کشورمان حاکی از آن است که در سایه سیاست های دولت تدبیر و امید، گردشگری جایگاه ویژه ای در کشور پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه استان اردبیل به دلیل برخورداری از موقعیت جغرافیای ویژه ای چون سرزمین چشمه های بهشتی و قرارگیری در کنار منطقه قفقاز و نوار مرزی جمهوری آذربایجان به عنوان یکی از کوریدورهای ورود گردشگران خارجی، شرایط ویژه گردشگری را برای این استان رقم زده است، افزود: با برنامه ریزی منسجم می توان توسعه گردشگری این منطقه به ویژه در حوزه گردشگری سلامت را سرعت بخشید.

این مقام مسئول اضافه کرد: در کمترین نقطه ای می توان سراغ داشت که همانند شهر سرعین تعداد زیادی هتل و مراکز اقامتی در یک نقطه متمرکز شود، درواقع همین ظرفیت ها و پتانسیل هاباعث شده این منطقه به عنوان یکی از کانون های ویژه گردشگری در کشور قلمداد شود.

وی با بیان اینکه به راحتی کشور ما قابلیت دسترسی به جذب بیش از 25 میلیون گردشگر خارجی با برنامه ریزی مدون را داراست، خاطر نشان کرد: در سفر دولت به فرانسه و ایتالیا 30 میلیارد دلار بسته سرمایه‌گذاری ارائه شد که امید است زمینه جذب این سرمایه‌گذاران فراهم آید.

رنجبر افزایش آمار ورود گردشگران به کشورمان با توجه به رفع تحریم ها را حاکی از آن دانست که مقاصد ناشناخته امروزه جایگاه ویژه ای را در رسیدن به آن اهداف بلند پیدا کرده است، به طوری که برای نخستین بار موفق به کسب رتبه زیر 50 در بین 50 کشور مقصد گردشگری دنیا شدیم، امید است در مدت کوتاهی به افق 1404 دست پیدا کنیم.

وی در پایان یادآور شد: امیدوارم برگزاری چنین نمایشگاه هایی باهدف معرفی توانمندی های استان ها بتواند به عنوان یکی از محرک های فرهنگی این منطقه و مناطق مختلف به توسعه، اشتغال و توانمندی جوامع محلی بیانجامد.

انتهای پیام/

کد خبر 139505196