رویا صنیعی - با برگزاری «نخستین نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری‌ آسیا (ACD) در تبریز اولینی دیگر برای این کهن شهر رقم می خورد. قرار است تبریز ۸ تا ۹ شهریور ماه، میزبان حدود ۲۰ تن از وزرا، سفرا و نمایندگان سیاسی کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) باشد.
 پیش از این محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در چهاردهمین نشست وزرای کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا از میزبانی تبریز برای برگزاری نخستین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو، به منظور ارتقای روابط و همکاری های فرهنگی و ایجاد تفاهم، همگرایی و همبستگی ملت های آسیا بین کشورهای عضو، خبر داده بود.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا، یک سازمان بین دولتی است که در ۱۸ ژوئن ۲۰۰۲ (۱۸ خرداد ۱۳۸۱) به منظور ارتقای همکاری آسیایی در سطح قاره ای تشکیل شد. ایده این نهاد، اولین بار توسط نخست وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزاری امور خارجه کشورهای آ.سه.آن در سال ۲۰۰۱ مطرح و مورد بحث وبررسی قرار گرفت. ظرف چهار سال از پیدایش مجمع مذکور، تعداد کشورهای عضو از ۱۸ به ۳۲ کشور افزایش یافت به گونه ای که در مقطع فعلی این مجمع فراگیرترین تشکیلات فرامنطقه ای است که تقریباً تمام کشورهای آسیایی در آن عضویت دارند.
اهداف اصلی از شکل گیری این نهاد ارتقای همکاری های متقابل، شناسایی نقاط قوت و فرصت های مشترک در آسیا، ریشه کن کردن فقر، کمک به بهبود زندگی مردم، توسعه جامعه مبتنی بر دانش، بالا بردن و توانمند سازی جامعه و مردم آسیا، افزایش رقابت اقتصادی آسیا در بازارجهانی، تقویت همکاری های منطقه ای، پیشگیری از بلایای طبیعی، استفاده منطقی از منابع طبیعی، تضمین توسعه پایدار، تکمیل چارچوب همکاری های موجود و در نهایت تبدیل قاره آسیا به یک جامعه آسیایی با توانایی برقراری ارتباط با بقیه جهان و کمک بیشتر برای رسیدن به صلح و رفاه متقابل در سراسر دنیا است.
در حال حاضر سازمان گفتگوی همکاری های آسیا با ۳4 عضو، فرا گیرترین تشکل در آسیا است. اعضای آن درحال حاضر کشورهای جمهوری اسلامی ایران، تایلند، چین، اندونزی، مالزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، بنگلادش، سریلانکا، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، عربستان، کویت، قطر، عمان، امارات متحده عربی، بحرین، روسیه،کامبوج، برونئی، مغولستان، بوتان، هند، پاکستان، سریلانکا، افغانستان، سوریه، میانمار، ویتنام، فیلیپین ،سنگاپور و ترکیه  هستند.
نقش مهم و محوری آسیا در توسعه صنعت گردشگری
آسیا نقش مهم و محوری در توسعه صنعت گردشگری و به عنوان نیروی محرکه حیاتی برای گسترش بازار گردشگری جهان عمل می کند. افزایش 65 درصدی ورود گردشگران آسیایی در طول دهه گذشته و ادامه توسعه و گسترش آن در طول سال های آینده پیش رو همراه با افزایش روز افزون 34 درصد از گردشگران بین المللی به آسیا این قاره را به عنوان بازار گردشگری مورد توجه در جهان قرار داده است. با توجه به این واقعیت، گردشگری نقش مهمی در رشد پایدار اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و اقتصادی و گسترش ملل آسیایی ایفا می کند و همکاری منسجم و سازنده میان کشورهای آسیایی به منظور توسعه گردشگری  بسیار حیاتی است.
برای تحقق این امر، جمهوری اسلامی ایران به منظور تقویت اهداف و چشم انداز توسعه گردشگری با هدف ایجاد رابطه های مشترک و منسجم تر در میان جوامع آسیایی ، در نظر دارد اولین نشست وزرای گردشگری مجمع گفتگوی همکاری آسیا با حضور مقامات ارشد در بخش گردشگری را به میزبانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مشارکت وزارت امور خارجه، دستگاه‌ها، سازمانها در شهر تبریز برگزار نماید . هدف از برگزاری این نشست اتحاد و ایجاد زمینه های مشترک به منظور افزایش سطح همکاری در قاره کهن آسیا است.
این نشست در روزهای 8 و 9 شهریور ماه با تمرکز بر آینده صنعت گردشگری در آسیا، بر روی تقویت زیرساخت های عملی و ساختاری مورد نیاز برای توسعه پایدار بخش گردشگری در چارچوب گفتگوی همکاری آسیایی در تبریز برگزار خواهد شد.
در نخستین روز این نشست، مقامات ارشد ضمن دیدار با یکدیگر، ایده های خود را در حوزه گردشگری به اشتراک و اسناد و مدارک مربوطه را آماده خواهند کرد و در روز دوم 9 شهریورماه وزیران کشورهای آسیایی برروی مطالب آماده شده جلسه روز نخست توسط مقامات ارشد به بحث و نتیجه گیری خواهند پرداخت.
به جرات می توان گفت برگزاری نخستین اجلاس وزرای گردشگری ACD در تبریز علاوه بر تقویت همکاری‌های ایران با کشورهای عضو، فرصت و بسترهای تازه‌ای را فراروی برنامه‌های توسعه آذربایجان‌شرقی به ویژه درحوزه گردشگری می‌گشاید و اهداف و برنامه‌های تبریز 2018 را محقق می‌سازد.

انتهای پیام/

کد خبر 1395052021