تالیف کتب آموزشی از مهمترین چالش های گردشگری

رئیس موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تالیف کتاب آموزشی از مهمترین چالش‌های گردشگری است، ایرانیان با رشته گردشگری غریبه‌اند!

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ شهرود امیرانتخابی، رئیس موسسه، در نشست «نقد کتاب‌های تالیفی دانشگاهی برای رشته‌های گردشگری» با اشاره به رویکرد جدی دولت به حوزه گردشگری گفت: تالیف کتاب به‌ویژه از دو سال‌و‌نیم گذشته یکی از مهم‌ترین چالش‌های مباحث حوزه آموزش گردشگری است.

این نشست خبری که یازدهمین نشست علمی و تخصصی از سلسله نشست‌‌های «چشم‌انداز صنعت گردشگری در ایران» با عنوان «نقد کتاب‌های تالیفی دانشگاهی برای رشته‌های گردشگری» بود، عصر دوشنبه 25 مرداد‌ با حضور عادل تقوی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی،  حمید عامریان، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و فعال گردشگری و  شهرود امیرانتخابی، رئیس موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تالار اجتماعات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) برگزار شد.

امیرانتخابی، در این نشست گفت: تالیف کتاب به‌ویژه از دو سال و نیم گذشته یکی از مهم‌ترین چالش‌های مباحث حوزه آموزش گردشگری است. توجه مسئولان کشور به مقوله گردشگری موجب رشد هتل‌ سازی در کشور شده به‌ طوری که طی سه سال گذشته 35 هتل راه‌اندازی شده است؛ در حالی از تامین زیرساخت‌های گردشگری بحث می‌شود که صحبتی از آموزش نیروی انسانی وجود ندارد؛ همچنین کتاب‌های مناسبی نیز برای آموزش این نیروی انسانی در بازار دانشگاهی موجود نیست.
وی با انتقاد از تدوین نامناسب سرفصل‌های درسی برای دانشجویان رشته‌ گردشگری و رشته‌های مرتبط افزود: بیشتر سرفصل‌های این حوزه مناسب دانشجویان گردشگردی نیست؛ در حالی که این دسته از دانشجویان به کتاب‌های مهارت‌آموزی نیاز دارند، بیشتر منابع شامل مباحث نظری است. باید بین 50 تا 70 درصد کتاب‌های دانشگاهی این رشته به مباحث مهارت‌آموزی اختصاص داشته باشد. علم دانشجویان گردشگری با مشاهده افزایش پیدا می‌کند.
\"تدوین 50 سرفصل جدید در حوزه گردشگری\"
امیرانتخابی درباره فعالیت‌های موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تدوین سرفصل‌های جدید گفت: طی یکسال گذشته 50 سرفصل جدید در موسسه تدوین شده؛ اهداف دولت در حوزه گردشگری، نیاز‌سنجی و ظرفیت‌‌های بازار کار در تدوین این  سرفصل‌ها در نظر گرفته شده است.
\"ترجمه تنها راه کسب تجربه در حوزه گردشگری نیست\"
این فعال آموزشی در حوزه مباحث گردشگری اظهار کرد: حمایت چشم‌گیری برای تالیف کتاب با موضوعات مختلف گردشگری صورت نمی‌گیرد. بیشتر کتاب‌های این حوزه ترجمه است. معتقدیم که بهره‌‌‌گیری از تجارب دیگر کشور‌های در حوزه گردشگری منحصر به ترجمه آثار آن‌‌ها نیست.امیرانتخابی ادامه داد:  برای تقویت جریان تالیف کتاب با موضوع گردشگری  موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فراخوانی را  منتشر کرد. براین اساس از همه استادان مولف دعوت شد تا برای توسعه ادبیات گردشگری به تولید محتوا بپردازند البته مقوله مهارت‌آموزشی نیز در این فراخوان مورد تاکید قرار گرفت.
وی افزود: انتشار فراخوان بازنگری و تدوین کتاب‌های دانشگاهی گردشگری نیز از دیگر برنامه‌های موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. تقویت پژوهش با هدف تولید محتوا بر میانی پژوهش نیز از دیگر برنامه‌های موسسه است.
رئیس موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به آشنایی اندک خانواده‌‌‌‌ها با رشته گردشگری گفت: در حالی که دولت به دنبال جایگزین اقتصاد گردشگری به جای اقتصاد وابسته به نفت است، خانواده‌‌ها چندان با رشته و شاخه‌‌های گردشگری آشنا نیستند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395052625