به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، جلیل بالایی در جشنواره سفره ایرانی - فرهنگ ایرانی که با حضور جمعی از مسئولین استانی و مردم علاقمند در محل نمایشگاه های بین المللی کرمانشاه واقع در پارک شاهد برگزار شد، با اشاره به اینکه فرهنگ آشپزی ایرانی یکی از مکاتیب سه گانه شناخته شده جهان است، اظهار داشت: براساس مطالعات شکل گرفته 75 درصد از گردشگران قبل از حرکت و تعیین مقصد به نوع غذای مقصد توجه می کنند.
وی افزود: 60 درصد از هزینه سفر گردشگران صرف غذا می شود به همین دلیل در مقوله گردشگری در کنار اقامت به بحث غذا توجه می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح داشت: اگر یک گردشگر طعم غذای مقصد خود را بپسندد به جذب چهار گردشگر کمک می کند و اگر طعم غذای آن مقصد به مذاق گردشگر خوش نیاید باعث خواهد شد که 11 گردشگر از چرخه گردشگری آن منطقه خارج شود.
وی با تاکید بر اینکه در کنار توجه به جذب گردشگری غذا باید نگاه فرهنگی را به کار بست، عنوان داشت: سفره ایرانی از دیر بازدر زندگی اجتماعی ایرانیان با آداب خاصی همراه بوده است که نشان دادن این آداب به عنوان یک فرهنگ برای گردشگران قابل توجه است.
بالایی در خصوص بخش های جشنواره نیز گفت: این جشنواره در سه بخش نمایش، بخش مسابقه و بخش فرهنگی برگزار می گردد که در بخش نمایش 50 غرفه از چهار استان ایلام، کرمانشاه، همدان و کردستان غذاهای محلی، دمنوش ها و دسر های خود را به نمایش خواهند گذاشت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پس از پایان جشنواره های منطقه ای، جشنواره ملی برگزار می گردد بخش مسابقه تدارک دیده شده است که در آن شرکت کنندگان به صورت درون استانی با هم به رقابت خواهند پرداخت و هر استان پس از معرفی بهترین غذا، دمنوش و دسر خود از سوی هئیت داوران بهترین ها انتخاب و به مرحله کشوری راه خواهد یافت.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: از میان بازدید کنندگان علاقمند نیز هر روز ده نفر غذای طبخ شده خود را معرفی خواهند کرد که 7 نفر از آنان برگزیده و به 3 نفر نیز به قید قرعه جوایزی اهدا خواهد شد.
وی به بخش فرهنگی جشنواره سفره ایرانی - فرهنگ گردشگری اشاره کرد و تاکید داشت: با توجه به برجستگی مقوله فرهنگی بخشی مربوط به آداب و رسوم چهار استان شرکت کننده در جشنواره شامل داستان ها و موسیقی های مربوط به غذا، آداب سفره و ... برگزار می شود که در طی سه روز برگزاری جشنواره هرروز یکی از استان های ایلام، کردستان و کرمانشاه از ساعت 20 و 30 دقیقه تا 22 و 30 دقیقه برنامه های خود را ارائه می دهند.
به گفته این مسئول، معرفی غذاها و نحوه پخت آنان به شکل کتابچه ای در اختیار بازدید کنندگان قرار می گیرد.
وی از برپایی کارگاه آموزشی و پژوهشی طبخ غذا با حضور 6 نفر از اساتید این رشته در کلاس های آموزشی برای جوانان علاقمند خبرداد و هدف از آن را غنی کردن فرهنگ اعلام کرد.
بالایی در پایان یادآور شد: در این جشنواره غذاهای محلی هر استان شناسایی و در فهرست آثار معنوی ملی ثبت خواهد شد که هدف از این امر کمک به گردشگران برای انتخاب مقصد گردشگری، رتبه بندی و ایجاد رقابت بین رستوران ها و هتل های هر استان است.
انتهای پیام/