محمدعلی پورمختار روز پنجشنبه در آیین جشن ثبت « لالجین شهر جهانی سفال » اظهار کرد: این موفقیت حاصل تلاش و زحمات طاقت فرسای گذشتگان این شهر است که با حداقل امکانات به بهترین شکل و با دستان هنرمند خود، زیبایی ها را در قالب سفال خلق کرده اند.
وی اضافه کرد: دستان هنرمندان لاله جینی را می بوسیم که با زحمت طاقت فرسا چنین ظرفیت بزرگی را ایجاد کردند تا شهر 17 هزار نفری در بین شهرهای جهانی به ثبت برسد.
پورمختار بیان کرد: کشور ایران از ظرفیت های خوب اقتصادی برخوردار است و می توان از این فرصت برای رونق اقتصادی و گردشگری شهر لالجین استفاده لازم را داشت.
وی خاطرنشان کرد: امروزه در جهان هنرهای سنتی با تکنولوژی و امکانات جدید پیوند نزدیک دارد و می تواند با ابزارهای نوین در گسترش کیفی و استاندارد صنایع دستی بهره مند شد.
به گزارش ایرنا وی با قدردانی از مردم لالجین در استقبال مناسب از جشن ثبت جهانی سفال لالجین گفت: ابتدا قرار بود این مراسم در شهر همدان برگزار شود اما استاندار همدان دستور اجرای مراسم در شهر لالجین را داد و حتی یکی از اعضای شورای اسلامی این شهر حاضر به پرداخت یکصد میلیون ریال هزینه شخصی برای برگزاری مراسم در لالجین شد.
** جشن و پایکوبی مردم لالجین
شهروندان لالجین امروز همزمان با رونمایی از لوح ثبت جهانی این شهر به 'عنوان شهر جهانی سفال' به جشن و پایکوبی پرداختند.
خانم غادا هجاوی قدومی رییس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه مردم لالجین را ثروتمندترین مردمان جهان عنوان کرد و گفت: زیرپای شما سرمایه عظمیمی نهفته است. ( منظور این مسوول جهانی خاک با کیفیت لالجین برای تولید سفال بود.)
در اطراف سالن برگزاری این جشن هنرمندان به تولید انواع صنایع دستی پرداختند.
رسول نجفیان هنرمند، خواننده و بازیگر مطرح کشور مجری برنامه بود.
گروه های موسیقی سنتی بویژه هنرمندان ساز و دهل به اجرای موسیقی شاد سنتی پرداختند.
پرواز پاراموتور های در آسمان مراسم نگاه حاضرین را جلب کرده بود.
با حضور سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از المان لالجین شهر جهانی سفال رونمایی شد.
سلطانی فر از چند کارگاه صنایع تولید مبلمان در شهرستان ملایر، موزه هگمتانه همدان و چند کارگاه سفال نیز دیدن کرد.
لالجین از مراکز عمده ساخت سفال و سرامیک ایران و جهان به شمار می رود و محصولات هنرمندان آن علاوه بر شهرهای دور و نزدیک ایران به بسیاری از کشورهای دیگر صادر می شود.
شهر لالجین 17 هزار نفر جمعیت دارد و در 24 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
انتهای پیام/