خبر مرگ ناگهاني استاد علي اصغر شعرباف، ضايعه بزرگي براي دوستداران فرهنگ و تمدن ايران به شمار ميآيد. او كه در هياهوي دنيادوستي فريفته نشد و تمامي عمر پربركت خويش را صرف مرمت و احياء بناهاي تاريخي نمود به ناگاه و در كمال ناباوري از ميان رخت بربست و به ديار باقي شتافت و شيفتگان هنر و معماري را سوگوار نمود.
سلامت نفس و بلند نظري اين استاد موجب نهادينه شدن روح معرفت و آگاهيهايي در ضمير او شده بود كه بروز خلاقيتهاي خارقالعادهاي را برايش ميسر ساخته بود و همين ويژگي موجب شده بود تا او بر تعمير و مرمت بناهايي اقدام نمايد كه در نگاه نخستين امكان آن براي مهندس جوان و تحصيل كردگان دانشگاهي غيرممكن به نظر مي رسيد.
ارادت او به خاندان نبوت (ص) موجب شده بود تا مهمترين يادگارهاي او در بناهاي مهم مذهبي از جمله مرقد مطهر رضوي (ع) امام هادي (ع) مدرسه و مسجد سپهسالار، امامزاده زيد(ع)، مسجد اعظم قم و... انجام شود و هم اين ارادت، او را در زمره محبوبترين اساتيد سنتي قرار داده بود.
استاد علي اصغر شعرباف از شاگردان و همكاران شادروان حسين لرزاده بود و فنون و ريزه كاريهاي فراواني را از او فرا گرفته و در مرمت آثار تاريخي بكار برده بود. تعمير بسياري از گنبدها، رسمي بندها و ديگر اجزاي سازهاي معماري ايران به دست توانا و همت والاي او صورت پذيرفت.
فقدان اين استاد گرانقدر ضايعهاي جبران ناپذير براي جامعه معماري و مرمت بناهاي تاريخي به شمار ميآيد و تأسف امروز ما بيش از فقدان ايشان، عدم وجود بديل و جانشين براي او است.
در گذشت اين استاد گرانقدر را به جامعه معماري و مرمت كشورمان تسليت ميگوييم و براي او از درگاه خداوند سبحان مغفرت آرزو ميكنيم.
\n
مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطه های تاریخی
انتهای پیام/