اولین دوره آموزش جاجیم بافی در روستای دوحصاران با شرکت 12 نفر از هنرآموزان در محل یکی از خانه های روستا به درخواست و پیگیری اهالی، برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، محمد عرب مسئول میراث فرهنگی شهرستان سرایان گفت :آموزش های صنایع دستی در سطح روستاهای شهرستان سرایان به سرعت در حال پیشرفت می باشد و با توجه به خشکسالی های پیاپی صنایع دستی می تواند کمک شایانی به اقتصاد خانواده ها نماید و کاملا منطبق بر سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: در سال« اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل» و با عنایت به منویات مقام معظم رهبری در این خصوص ، کار و تلاش و ایجاد زمینه های مختلف درآمدی خصوصاً آموزش و ترویج صنایع بومی و سنتی و دستی منطقه از اولویت ها و برنامه های میراث فرهنگی است.
 مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان گفت: این دوره آموزشی اگرچه اولین دوره آموزش جاجیم در دوحصاران می باشد ولی دوره های مشابهی در شهر آیسک، سه قلعه، روستای حجت آباد و مرکز شهرستان نیز برگزار گردیده است
عرب افزود:  جاجیم، بافته ی تارنمایی است که از نخهای رنگی، ظریف و پشمی بافته میشود. امروزه برای بافتن جاجیم از نخ کاموا و الیاف پلی استری هم استفاده می کنند. جاجیم این منطقه بیشتر دارای طرحهای محرمات است و نقوش آن نیز بیشتر به رنگهای سبز، زرد، قرمز، سفید و بنفش است. از جاجیم برای تهیه ی زیرانداز، روکرسی، روپشتی، سجاده، انواع کیف زنانه، کوسن و دمپایی استفاده می شود. 
وی ادامه داد: جاجیم پارچه ای ضخیم و کم عرض است که با استفاده از پودهای کلفت بافته می شود. رنگهای به کار رفته در جاجیم در 6 تا 8 رنگ و بیشتر از رنگهای سنتی و گیاهی و طرحها ی ساده وهندسی و اغلب به دو شکل راه راه و ستاره ای است.جاجیم ها اغلب به صورت نوارهایی با عرض 25 تا 30 سانتیمتر و طول 50 متر بافته میشوند. برای استفاده از جاجیم چند نوار کنار همدیگر دوخته میشوند تا پارچه ای بزرگ فراهم شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1395060911