هنرهای سنتی جزئی از فرهنگ ملی نیست بلکه پایه و اساس آن است ؛ لذا برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی به میزبانی گیلان تلاشی برای تقویت فرهنگ ملی خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان؛ نشست هماهنگی اولین نمایشگاه سراسری صنایع دستی به میزبانی گیلان برگزار شد.

در این نشست که با حضور مدیرکل ،معاونین و کارشناسان فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گیلان برگزار شد، ابعاد برگزاری نمایشگاه مذکور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رضا علیزاده با اشاره بر اهمیت برگزاری کیفی نمایشگاه سراسری صنایع دستی به میزبانی گیلان اظهار داشت: این نمایشگاه فرصتی مغتنم برای معرفی پتانسیل های فرهنگی و هنری گیلان، آشنایی هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور با یکدیگر و نیز جذب گردشگران علاقمند به حوزه فرهنگ و هنر به داخل استان است.

وی با تاکید بر اشاعه عنصر فرهنگ در پوشش هنر اذعان نمود: صنایع دستی با توجه به ویژگی و شاخصه‌های خود می‌تواند بعنوان یک پیام‌رسان جدی از فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی کشورمان در سطح جهانی نقش آفرین باشد.

علیزاده تصریح کرد: سه عنصر \"فرهنگ ، هنر و صنعت\" در ذات صنایع دستی نهفته است که این مهم باید به بهترین نحو کاربردی شود .

این مسئول با بیان اینکه امروز به اتکاء درآمدهای ناشی از نفت و سایر فرآورده‌های آن نمی‌توانیم از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های غیرنفتی استفاده مطلوب کنیم ، صنایع دستی را عنصری حیات بخش خواند که می‌تواند به داد اقتصاد کشور برسد و این تمدن بزرگ را صیانت و حمایت کند.

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان خاطرنشان نمود: ارزش بالقوه صنایع دستی ایران به ویژه گیلان به گونه‌ای است که اگر این صنایع ساماندهی و تقویت شوند و سرمایه‌گذاری لازم در مورد تولید آنها صورت گیرد با صادر کردن آن به کشورهای دیگر می‌توان از صادرات نفت بی‌نیاز شد.

وی یادآور شد: هنرهای سنتی جزئی از فرهنگ ملی نیست بلکه پایه و اساس آن است ؛ لذا انجام برخی فعالیت همچون اشاعه فرهنگ استفاده از صنايع دستي در زندگي ، سياست گذاري، برنامه ريزي و نظارت در زمينه حفظ ، احياء و توسعه کمي و ‏بهبود کيفي، استفاده از امکانات نيروي انساني موجود در اين بخش ،مشارکت در همايش ها و نمایشگاههاي صنايع دستي، برنامه ريزي در جهت ايجاد بازارچه هاي صنايع دستي ،ايجاد و راه اندازي خوشه هاي صنايع دستي در جهت ساماندهي کارگاه هاي توليدي ‏پراکنده و ايجاد بستر هاي لازم به منظور برقراري ارتباط موثر ميان دانشگاه ها و مراکز علمي و ‏تحقيقاتي کشور با توليد کنندگان صنايع دستي ‏گام های نوینی برای بهره وری در حوزه این صنعت خواهد بود.

علیزاده با بیان اینکه بازارهای جهانی امروز تشنه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی هستند، بر لزوم معرفی و ارائه داشته های موجود در این رابطه تاکید نمود و افزود: کسب جایگاهی مناسب در بازارهای جهانی صنایع دستی نیازمند معرفی هر چه بیشتر این محصولات و آشنایی بدون واسطه مخاطبان با آنهاست که در این رابطه از جشنواره ها و نمایشگاه می توان بعنوان بهترین ابزار یاد کرد.

وی؛ اجرای اولین نمایشگاه سراسری صنایع دستی به میزبانی گیلان را تلاشی مثبت در امر فرهنگ خواند و خواستار نگاهی کارشناسانه و تلاشی مضاعف برای برگزاری کیفی این نمایشگاه بزرگ شد.

بررسی ابعاد فرهنگی نمایشگاه، چیدمان و فضاآرایی، هماهنگی و نحوه تعاملات ، نظارت بر حسن انجام کار ، کنترل غرفه ها و نیز بسترسازی مبادلات فرهنگی هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور از دیگر بخش های این نشست بود که با بحث و بررسی حاضرین در جلسه به نتیجه رسید.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395060932