شناسایی 97 اثر تاریخی در شهرستان دهگلان کردستان

بررسی های باستان شناختی در شهرستان دهگلان استان کردستان به شناسایی 97 اثر شامل تپه ،محوطه ،قلعه و گورستان های تاریخی منجر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، زاهدکریمی سرپرست هیات باستان شناسی گفت :در بررسی های باستان شناختی دهگلان و فعالیتهای میدانی صورت گرفته در آن آثاری از دوران مس و سنگ میانی تا اواسط دوره اسلامی (دوره ایلخانی) مورد شناسائی ، آسیب شناسی و مستند سازی قرار گرفت. 
به گفته وی ،در این بررسی ها که به شیوه سیستماتیک انجام شد در مجموع 97 اثر شامل تپه ، محوطه ، قلاع و گورستانهای تاریخی شناسایی شد.
کریمی افزود:براساس نتایج اولیه بدست آمده در دشت دهگلان ، مشخص شد در دوره مس و سنگ میانی این منطقه با انبوه جمعیت و در دوره مفرغ با کاهش شدید جمعیت مواجه بوده است. 
وی گفت : دهگلان در دوره آهن و ادوار تاریخی و اسلامی دوباره با افزایش استقرارهای انسانی مواجه بوده و برهمین اساس ضروری است با مطالعات بیشتر به ویژه لایه نگاری و کاوشهای هدفمند به پرسشهای بی پاسخ جوابی علمی داده شود. 
 
به گفته کریمی ،این بررسی با هدف حفاظت بیشتر و کمک و تسریع در تهیه و تدوین نقشه و اطلس باستان شناسی کشور انجام گرفته که حاوی اطلاعات ارزشمندی از استقرارهای مختلف دشت دهگلان است که گزارش مشروح آن با مطالعه و تجزیه و تحلیل داده های موجود تهیه و تدوین خواهد شد.
مجوز بررسی های باستان شناختی دهگلان توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1395061432