نامور مطلق معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور از طرح ها و برنامه های حوزه صنایع دستی شهرستان فردوس بازدید و از نزدیک با توانمندیهای این حوزه، هنرمندان و صنعتگران آشنا شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، یکی از پروژه های در دست اقدام جهت رشد و توسعه و ترویج صنایع دستی در شهرستان فردوس، بررسی و پیشرفت پروژه ساختمان بازارچه دائمی صنایع دستی شهرستان بود که در هفته دولت سال 94 با حضور معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و مقامات ارشد اجرائی استان و شهرستان کلنگ زنی و با اعتبار اولیه یک میلیارد و پانصد میلیون ریال، تاکنون به پیشرفت 25 درصد رسیده است و مورد بازدید قرار گرفت .
بازدید از کارگاه تولید صنایع چوب از دیگر موارد بود که پس از مشاهده تولیدات و ارائه توضیحات جهت چرخه تولید و توزیع آن، با توجه به نامناسب بودن فضاهای کارگاهی، بررسی خانه های تاریخی محله سردشت جهت احیاء هنرهای سنتی و توسعه صنایع دستی مطرح و مورد بازدید قرار گرفت .
بازدید از مرکز توسعه و ترویج صنایع دستی شهرستان در مجاورت ساختمان اداری و آشنایی با ظرفیت هنری صنعتگران و اهداف این مرکز از دیگر برنامه ها بود.
نامور مطلق معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی ضمن خرسندی و رضایت از بازدید چند ساعته و موفقیت های مرکز مورد بازدید طی سخنانی بر اولویت گذاری صنایع دستی بومی شهرستان و احیای هنرهای سنتی و توسعه و گسترش آن تاکید نمود.
وی افزود: وجود شهر تاریخی تون، هنرمندان اصیل و با ذوق و نیز برخورداری از گذرگاه عبور حجم بالای مسافر از شهرستان فردوس یک سرمایه است که باید از آن به نحو مطلوب استفاده و هنر مردم فردوس و قابلیت‌های گردشگری آن را به جهانیان معرفی کرد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: آینده متعلق به کسانی است که به فکر تقویت فرهنگ و معنویت هستند و خراسان بزرگ یکی از ذخایر مهم انسانی و فرهنگی کشور است که شهرستانی همچون فردوس را در خود جای داده است.
نامورمطلق با اشاره به اینکه از طرح پیشنهادی استقرار صنعت‌گران در بافت تاریخی محله سردشت حمایت می‌شود، یادآور شد: هم‌نشینی دو مقوله گردشگری و صنایع دستی در کنار هم سبب می‌شود که مردم در کنار بازدید از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری با صنایع دستی به عنوان یک پدیده زنده و پویا نیز آشنا شوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فردوس نیز اظهار داشت: ثبت 72 اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار ملی کشور و نیز ثبت قنات تاریخی بلده در فهرست آثار جهانی، این شهرستان را از لحاظ جاذبه‌های تاریخی و گردشگری منحصر به فرد کرده است.
مهدی نجفیان با اشاره به اینکه در حال حاضر 38 رشته صنایع دستی در شهرستان فردوس فعال است، گفت: از یکسال گذشته تاکنون بیش‌از 200 نفر آموزش‌های لازم در رشته‌های مختلف صنایع دستی را فراگرفته‌اند و کارگاه‌های پارچه‌بافی نیز در روستاهای شهرستان فعال است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه عملیات ساخت بازارچه دائمی صنایع دستی فردوس از سال گذشته آغاز شده است، افزود: برای تکمیل این پروژه به اعتباری بالغ بر یک‌میلیارد تومان نیاز است که در صورت تامین اعتبار لازم، پروژه در هفته دولت سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
حسن رمضانی تبدیل آموزش‌های صنایع دستی به آموزش‌های فراگیر فرهنگی را خواستار شد و تصریح کرد: برای فراگیر شدن آموزش‌ها باید تفاهم‌نامه‌ای با دستگاه‌های اجرایی امضا و هزینه‌های آموزش از این طریق تامین شود.
وی همچنین از نگاه فرهنگی شهرداری فردوس به مجموعه میراث فرهنگی این شهرستان تقدیر کرد و یادآور شد: برای ماندگاری اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی فردوس در ساختمان فعلی که توسط شهرداری در اختیار قرار داده شده است باید اعتباری از سوی سازمان میراث فرهنگی به این اداره اختصاص یابد.
گفتنی است: در این مراسم به محمدرضا رضازاده در رشته قلم‌زنی و نیز مهدی و هادی کبیری در رشته گره‌چینی و مشبک که قبلا\" موفق به اخذ نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی گردیده بودند، اصل نشان اهداء و از تلاش های آنان تقدیر بعمل آمد. 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395061439