به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء (صابتا) محمدرضا پوینده در ابتدای این دیدار گفت: امیدوارم سفر آقای سفیر به شهر قزوین و مجموعه سعد السلطنه به عنوان یکی از بناهای تاریخی فاخر ایران، فرصتی را فراهم کند تا همکاری های مشترک بین صندوق احیاء بناهای تاریخی و کشور هند آغاز شود.
مدیر عامل صندوق احیاء افزود: ما امیدواریم در این اجلاس، آقای سفیر توانسته باشند که با ظرفیت های صندوق احیاء به عنوان تنها مرکز تخصصی واگذاری بناهای تاریخی در کشور آشنا شده باشند.
وی ادامه داد: از آنجا که تعداد بناهای تاریخی ایران بسیار زیاد است، دولت عملا امکان بازسازی همه آنها را ندارد. به همین دلیل هم مجلس ایران ده سال پیش تاسیس صندوق احیاء را تصویب می کند و چهار نفر از مهمترین وزرای دولت را به عنوان هیات امنای آن انتخاب می شوند.
رئیس هیات مدیره صندوق احیاء گفت: در حدود 20 سال قبل افتخار داشتم که با سفر به کشور هندوستان از مجموعه بناهای تاریخی این کشور بازدید کنم و با بازدید از این بناها احساس کردم که اشتراکات تاریخی و فرهنگی بسیاری بین ایران و هند وجود دارد.
پوینده تاکید کرد: ما بسیار مشتاق هستیم که با موسسات مشابه صندوق احیاء در کشور هند آشنا شویم و همکاری هایی را در زمینه های تخصصی مرمت و احیاء بناهای تاریخی پایه ریزی کنیم و سفارت هند در تهران می تواند کمک زیادی در این خصوص انجام دهد.
در ادامه این دیدار سفیر هند نیز گفت: نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به قزوین گفت: این ربای من اتفاق بزرگی است که به شهر تاریخی و زیبای قزوین دعوت شدم و در این اجلاس شرکت کردم.
سوراب کومار افزود: کشور شما بسیار زیباست و شما دارای تاریخ و تمدنی بسیار غنی می باشید و من می دانم که ایران و هند دارای اشتراکات فرهنگی و تمدنی قابل توجهی هستند.
این دیپلمات مقیم تهران ادامه داد: موسسه شما کار بسیار بزرگ و عظیمی را انجام می دهد و ما هم در هند به این باور رسیده ایم که مرمت بناهای تاریخی برای نسل های بعدی کاری الزامی و ارزشمند است.
وی تاکید کرد: در هند نیز موسسه ای به نام باستان شناسی وجود دارد که مانند موسسه شما کار مرمت و احیاء بناهای تاریخی را انجام می دهد. در هند نیز مشکل بودجه دولتی برای احیاء بناهای تاریخی وجود دارد و ما نیز با چالشی مشابه چالش های مالی شما مواجه هستیم.
سوراب کومار گفت: من سفرهای زیادی در ایران داشته ام و متوجه شده ام که کارهای ارزشمندی برای احیاء و مرمت بناهای تاریخی انجام شده است.
سفیر هند افزود: من از خیلی قبل دنبال موسسه ای مانند شما می گشتم چرا که ما هم بناهای تاریخی زیادی داریم و برای ما بسیار رزشمند است که بتوانیم از تجارب شما استفاده کنیم. بنابراین برای ما بسیار خوب است که بتوانیم با هم ارتباط بیشتری برقرار کرده و به تبادل اطلاعات و تجارب مختلف در زمینه مرمت و احیاء بناهای تاریخی بپردازیم.
وی تاکید کرد: ما نیز در هند تجارب و مهارت هایی داریم که می توانیم آنها را با شما به اشتراک بگذاریم و متقابلا از تجارب شما بهره مند شویم. من بسیار تمایل دارم تا دیدارهای دیگر، بیشتر از این با صندوق احیاء آشنا شوم و بدانم که شما با چه سیاست ها و اهدافی حرکت می کنید.
محمد رضا پوینده نیز در پایان این دیدار با اشاره به ابراز تمایل سفیر هند برای آشنایی بیشتر با صندوق احیاء گفت: برای ما بسیار قابل احترام است که سفیر هند نگاهی ارزشمند به میراث فرهنگی دارند، چرا که ملت های ایران و هند همواره در طول تاریخی همکاری های مشترک زیادی با هم داشتند و امروز هم می توانیم این همکاری ها را در زمینه بناهای تاریخی تکرار کنیم.
مدیر عامل صندوق احیاء افزود: ما با افتخار از شما دعوت می کنیم که دیداری از صندوق احیاء و مجموعه مسعودیه داشته باشید تا در آنجا بسته ای سرمایه گذاری خود که در قالب کتابی جامع منتشر خواهد شد را در اختیار شما بگذاریم. نگاه مثبت شما برای همکاری های آینده دو جانبه ما می تواند امید آفرین باشد.
انتهای پیام/