کارگاه آموزشی نقش موزه در یادگیری درس تاریخ، در موزه ملی ایران برگزار شد

در راستای تفاهم نامه همکاری بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت آموزش و پرورش که در سال 1393 به امضا رسید، کارگاه آموزشی نقش موزه در یادگیری درس تاریخ پایه دهم، مقطع دوم متوسطه، برای دبیران و معلمان تاریخ سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي موزه ملي ايران، در ابتدای این کارگاه دکتر عباس پرتوی مقدم، سرگروه تالیف کتب درسی از موزه ملی ایران، به ویژه مدیریت موزه که در راستای این تفاهم نامه مشترک بستری مناسب برای ایجاد تعاملات و همفکری بیشتر بین کارشناسان و باستان شناسان موزه و معلمان و دبیران آموزش و پرورش را به وجود آوردند قدردانی کردند. ایشان همچنین ابراز امیدواری کردند که با ادامه این تعامل و همسویی بتوانیم نواقص و کاستی های کتب تاریخ را در مقاطع مختلف برطرف کرده و آموزشی به روز و کارآمد را در مدارس شاهد باشیم.

در این کارگاه آموزشی دکتر نوکنده، مدیر موزه ملی ایران ضمن خوشامدگویی به دبیران حاضر در جلسه و پس از توضیحات مقدماتی در مورد تاریخچة شکل‌گیری موزة ملی ایران، معرفی بخش‌های گوناگون موزه، درباره تاریخ ایران از جنبه باستان شناسی و اهمیت استفاده از نتایج پژوهشهای باستان شناسی در تکمیل و به‌روزرسانی کتاب های درسی تاریخ و پیشنهاداتی در خصوص برخی از مطالب کتاب تاریخ ایران (1)، ایران و جهان باستان، پایة دهم رشته ادبیات و علوم انسانی ارائه کرد. سپس تعدادی از باستان شناسان و کارشناسان موزة ملی از جمله: دکتر فریدون بیگلری با موضوع دوران پارینه‌سنگی (شکارگران و جمع‌آورندگان خوراک)، دکتر محمدحسین عزیزی‌خرانقی با موضوع دوران نوسنگی و مس‌سنگی (دوران روستانشینی)، یوسف حسن‌زاده با موضوع شکل‌گیری حکومت‌ها (آغاز تاریخی) و درنهایت صدیقه پیران با موضوع از هخامنشیان تا پایان ساسانی توضیحاتی ارائه دادند. پیش از پایان کارگاه آموزشی نظری، زهرا قلمکار، سرپرست واحد کودک و نوجوان موزة ملی ایران ضمن ارائه گزارش کوتاهی از آمار بازدید گروه‌های دانش‌آموزی در سال تحصیلی گذشته، اطلاعاتی نیز در مورد نحوة ثبت نام و رزرو زمان بازدید گروه‌های آموزشی در اختیار دبیران شرکت‌کننده قرار دادند. پس از اتمام بخش آموزش نظری، کارگاه عملی در موزه ایران باستان توسط کارشناسان فوق‌الذکر برگزار شد و در این قسمت نیز دبیران آموزش و پرورش با دوره‌های مختلف باستان شناسی از پارینه سنگی تا پایان حکومت ساسانی و آثار مرتبط در موزه آشنا شدند.

لازم به ذکر است این کارگاه نخستین همکاری مشترک از سوی کارشناسان موزة ملی ایران و گروه تالیف کتب درسی بود که پس از برگزاری جلسات مشترک کارشناسی درباره محتوای کتاب درس تاریخ در پایه های مختلف و نقش موزه در یادگیری درس تاریخ به صورت کارگاه آموزشی برگزار شد که با استقبال خوب معلمان  تاریخ روبرو شد. به دنبال برگزاری این کارگاه و بمنظور تقویت علمی کتاب تاریخ و تداوم همکاری های مشترک، مقرر شد موزه ملی ایران بسته های فرهنگی تهیه نموده که به عنوان کمک آموزشی بر روی نرم افزار \"برفراز آسمان\" که از سوی آموزش و پرورش جهت ارائه بسته های پشتیبانی آموزشی طراحی شده است، قرار گیرد.

 

انتهای پیام/

کد خبر 139506166