بنای خانه ی سلطانی که متعلق به خانوادهی یکی از ملاکین و بزرگان قاینات بودهاست، در سال جاری از محل اعتبارات اضطراری سال 1394، مرمت شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، عباسی رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان قاینات گفت: اصل بنا متعلق به دورهی زندیه بوده و در دورهی قاجاریه در ایوان زمستانی بنا تغییراتی ایجاد شدهاست. در دورهی پهلوی اول ایوانی کوتاه و چند فضای نشیمن به همراه راهروهای تقسیم بر روی ایوان تابستانی ساخته شدهاست.
وی افزود: پلان بنا به صورت مستطیلی است. بنا دارای پیشخوان، هشتی ورودی، دالان، ایوان تابستانی و زمستانی و فضاهای نشیمن، مطبخ و انبار بودهاست. در ضلع شمالی بنا ایوان زمستانی قرار دارد که در دوسوی آن دو اتاق طویل ساخته شدهاست. این بنا در سال 1382 توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر قاین از مالک اصلی خریداری شده و جهت مرمت و احیا به ادارهی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قاینات واگذار شد. پس از مرمت بنا و تجهیز در اردیبهشت سال 1384 به عنوان «موزهی مردمشناسی قاین» بازگشایی شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان قاینات اظهار داشت: در حال حاضر این موزه نشانگر آداب و رسوم مردم قاینات در گذشته و حال میباشد. مراسم عروسی، رقص محلی، کشاورزی سنتی، قلمزنی، ریسندگی، جاجیمبافی، مراسم شب چله، کفزنی و کاشت و داشت و برداشت زعفران طراحی و فضاسازی شده و در این موزه به نمایش درآمده است.
عباسی افزود: در سال جاری از محل اعتبارات اضطراری سال 1394، مرمت فضای بیرونی ضلع جنوبی به دلیل تخریب ملک مجاور توسط شهرداری، مرمت کامل اتاق راهنمای موزه و فضای جانبی آن که شامل کف سازی، اجرای اندود گچ دیوار و سقف و تاسیسات روشنایی انجام شده است.
بنای خانه ی تاریخی سلطانی با شمارهی ثبت 4807 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میباشد.
انتهای پیام/