بیانیه نهایی کارگروه توسعه گردشگری نشست منطقه ای استانداران، سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منتخب صبح امروز 21 شهریور توسط رحمانی موحد معاون گردشگری کشور در تبریز قرائت شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور در مراسم اختتامیه این نشست که با حضور رحمانی فضلی، وزیر کشور، جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی و سایر مدیران و مسئولین ملی و استانی برگزار شد، بیانیه نهایی کارگروه توسعه گردشگری را قرائت کرد که متن آن به شرح زیر است:
کارگروه توسعه گردشگری نشست منطقه ای استانداران، سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای روسیه، ترکیه، آذربایجان،ارمنستان و گرجستان با حضور مقامات ارشد دستگاه های ملی، استاندار زنجان، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منتخب، مدیران ارشد دستگاهای استانی و فعالان بخش خصوصی در تاریخ 20 شهریورماه 1395در شهر تبریز به منظور بررسی موانع و مشکلات مربوط به گردشگری در منطقه یک و ارائه راهکارهای موثر جهت رفع آنها تشکیل جلسه داد. در این نشست اعضای حاضر در کارگروه ضمن تاکید بر:
• نقش گردشگری به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد دیپلماسی عمومی در توسعه تعاملات میان فرهنگی؛
• ضرورت ایجاد وفاق ملی میان دستگاه های دولتی و تشکل های خصوصی در زمینه گردشگری؛
• توجه به نقش گردشگری در درآمد زایی، ایجاد اشتغال و توزیع عادلانه ثروت؛
• لزوم ایجاد توازن در تبادل دوسویه گردشگر با کشورهای منتخب؛
• حمایت و تسهیل فعالیتهای بخش خصوصی؛
• جریان سازی گردشگری استانهای منطقه با کشورهای همجوار؛
• ایجاد بانک اطلاعات فرصت های سرمایه گذاری در نمایندگی ها و استانداری های منطقه؛
• برگزاری جلسات توجیهی و معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه گردشگری توسط نمایندگی های ج.ا.ایران با اتباع و علاقه مندان در کشورهای متوقف فیه؛
• ارسال آخرین گزارش اقدامات گردشگری کشورهای منتخب به استانداری منطقه توسط نمایندگی های ج.ا.یران در کشورهای منتخب.
به منظور توسعه گردشگری منطقه ای، پیرامون اجرای اقدامات ذیل به جمع بندی رسیدند:
1- امور مرزها:
1-1) ساماندهی و تسهیل تردد زمینی و امور گمرکی در جهت روان سازی ورود و خروج گردشگران و نیز وسائل نقليه آنها به مسئولیت استانداری ها و همکاری دستگاه های ذیربط.
1-2) افزایش ساعات و شیفت کاری دستگاه های مستقر در مرز جهت ارائه خدمات مناسب به گردشگران و مسافران در پایانه های مرزی به مسئولیت استانداری ها و همکاری دستگاه های ذیربط.
1-3) ارتقاء اطلاع رسانی و خدمات گردشگری در مبادی ورودی به گردشگران از طریق ایجاد مرکز اطلاع رسانی و خدمات گردشگری در پایانه های مرزی به مسئولیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و همکاری استانداری ها و سایر دستگاه های ذیربط.
1-4) توسعه منابع انسانی مستقر در پایانه های مرزی با هدف آموزش و فرهنگ سازی به مسئولیت استانداری¬ها و همکاری دستگاه های ذیربط.
1-5) رفع مشکلات موجود، تجهیز پایانه های مرزی مشترک و تقویت امکانات سخت افزاری و نرم افزاری به مسئولیت استانداری ها و همکاری دستگاه های ذیربط.
2- حمل و نقل:
1-2) بهبود زیرساختهای جاده های مواصلاتی منتهی به مبادی ورودی به مسئولیت استانداری ها و همکاری دستگاه های ذیربط.
2-2) تقویت و توسعه کمی و کیفی شبکه حمل و نقل جاده ای، هوایی و ریلی با پایتخت و شهرهای مهم کشورهای همجوار به مسئولیت استانداری ها و همکاری دستگاه های ذیربط.
3- بازاریابی، تبلیغات و اطلاع رسانی
1-3) طراحی و اجرای بسته های سفر تلفیقی میان استانهای منطقه با کشورهای همجوار از طریق مشارکت بخش خصوصی به مسئولیت ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها و همکاری دستگاه های ذیربط.
2-3) حمایت و برگزاری تورهای آشناسازی ویژه خبرنگاران و تورگردانان کشورهای منتخب با تمرکز بر مزیت های گردشگری استان ها نظیر سلامت، زیارت، طبیعت گردی، تجارت و... با مشارکت بخش های خصوصی به مسئولیت مشترک استانداری ها و ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها.
3-3) شرکت در نمایشگاه های تخصصی گردشگری کشورهای منتخب و استان های منطقه بطور متقابل برای معرفی ظرفیت های گردشگری استان به مسئولیت ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها و همکاری نمایندگی های ج.ا.ایران در این کشورها.
4-3) تهیه و توزیع اقلام تبلیغاتی گردشگری متناسب با علایق و سلایق اتباع کشورهای منتخب و مطابق با زبان و فرهنگ آنها به مسئولیت ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها و همکاری استانداری ها.
5-3) پیگیری ایجاد نمایندگی های اطلاع رسانی گردشگری در کشورهای منتخب به مسئولیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و همکاری وزارت امور خارجه.
4- خدمات گردشگری
1-4) تسهیل روادید برای اتباع کشورهای منتخب در قالب روادید گروهی، روادید مرزی و تسریع صدور روادید به مسئولیت وزارت امور خارجه و همکاری دستگاه های مرتبط.
2-4) پیگیری امکان بهره گیری از مزیت ها و جاذبه های گردشگری ج.ا.ایران شامل موسیقی محلی و غذاهای سنتی در تاسیسات گردشگری در استانهای منطقه به مسئولیت استانداری ها و همکاری ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها.
3-4) فراهم سازی بستر مناسب جهت امکان استفاده از کارت های اعتباری بین المللی برای گردشگران خارجی به مسئولیت مشترک وزارت کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و همکاری دستگاه های ذیربط.
4-4) ایجاد ساز و کار مناسبجهت استفاده گردشگران خارجی ازخدمات گردشگری نظیر بیمه، سیم کارت، خدمات بانکی، خدمات سفربه مسئولیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و همکاری استانداری ها.
5-4) ایجاد و تقویت بازارچه های صنایع دستی بویژه در مبادی ورودی بهمسئولیت ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها.
5- حمایت از توسعه زیرساختها
1-5) حمایت از متقاضیان سرمایه گذاری در زیرساختها و پروژه های گردشگری به مسئولیت مشترک استانداری ها، ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها و همکاری دستگاه های ذیربط.
2-5)شناسایی و معرفی سرمایه گذاران خارجی برای مشارکت در ایجاد و توسعه زیرساختهای گردشگری و اقامتی کشور به مسئولیت روسای نمایندگی های ج.ا.ایران در کشورهای منتخب و همکاری استانداری ها و ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها.
3-5) احصاء مشکلات و شناسایی موانع قانونی توسعه گردشگری خارجی در استان و ارائه راهکار جهت اصلاح و تصویب قوانین جدید و در صورت نیاز مقررات زدایی به مسولیت مشترکاستانداری ها وادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها.
6- دستگاه های همکار
کلیه دستگاه های دولتی ملی و استانی که مستقیما متولی هر یک از امور مشروحه می باشند موظفند به عنوان\" دستگاه همکار\"تحتنظارت و مدیریت استانداری ها با دستگاه های مسئول در هر یک از اقدامات فوق همکاری بایسته بعمل آورند.
7- نظارت بر حسن اجرای تصمیمات :
به منظور نظارت و ارزیابی اجرای تصمیمات متخذه ،\"کارگروه تماس منطقه \" متشکل از نمایندگان تام الاختیار بخش دولتی و خصوصی استانداری های منطقه یک، وزارت کشور، وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تشکیل گردیده و دبیرخانه این کارگروه در استانداری آذربایجان شرقی بوده و مسئولیت برگزاری جلسات، پیگیری و ارائه گزارش به دستگاه¬های ملی را بر عهده خواهد داشت.
تبصره: مطابق با تغییر در میزبانی کارگروه توسعه گردشگری منطقه یک مسئولیت دبیرخانه کارگروه تماس نیز، به استان میزبان محول خواهد شد.
انتهای پیام/