موزه مردم‌شناسی خانه کُرد آماده بازدید گردشگران + تصاویر

خانه کرد نام مجموعه‌ای فرهنگی است در مرکز شهر سنندج که در عمارت آصف واقع در ضلع شمالی خیابان امام خمینی (ره) راه‌اندازی شده است. 

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از ستاد خبری نوروز سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، عمارت آصف یکی از قدیمی‌ترین بناهای موجود در شهر سنندج است که بر اساس شواهد و شیوه معماری احداث اولیه بنا (که بخش عمده ضلع شمالی عمارت را در بر می‌گیرد) مربوط به دوره صفویه است.

قسمت‌های دیگر در دوره قاجار و اوایل پهلوی تکمیل یا به آن الحاق شده است. هر چند عمارت آصف نام خود را از آصف دیوان گرفته است. اما بانی اولیه آن را خانواده معتمدهاشمی‌ها (امجدالاشرف) می‌دانند و احتمالا میرزارضا وزیر (پدر آصف دیوان) آن را تکمیل کرده و سپس در زمان آصف دیوان با الحاق ضلع‌های غربی، شرقی و سردر ورودی عمارت در دوره‌های قاجار و پهلوی عظمت و شکوفایی خود را به‌دست آورده و از این رو به عمارت آصف مشهور شده است.

ابراهیم هاشمی مدیر موزه مردم‌شناسی خانه کَرد با دعوت از هموطنان برای مسافرت به کردستان و بازدید از  این مجموعه بی‌نظیر گفت: «مجموعه موزه حدود 4هزار مترمربع عرصه و اعیانی است که علاوه بر سردر ورودی، دارای دالان، اتاق تقسیم آب، حمام شخصی و چهار حیاط است.

او افزود: «این عمارت که به شماره 1822 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، در سال 1376 توسط اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کردستان تملیک شد. پس از انجام مطالعات و تهیه طرح‌های لازم، مرمت و احیای آن از سال 1378 آغاز و تا اردیبهشت سال 1382 به‌طول انجامید.»

مدیر موزه مردم‌شناسی خانه کَرد در ادامه گفت: «این عمارت هم‌اکنون دارای فضاها و غرفه‌های نمایشی است که در 27 اردیبهشت 1382 به‌عنوان موزه مردم‌شناسی قوم کرد در ایران افتتاح شد و محلی برای نمایش آثار مربوط به فرهنگ و آداب و رسوم مردم استان کردستان و سایر مناطق کردنشین است.»

هاشمی همچنین افزود: «در این مجموعه می‌توان از فضاها و غرفه‌هایی همچون، حمام خانوادگی، اتاق نشیمن شهری و شیوه زندگی مردم شهرهای کردنشین در گذشته، اتاق نشیمن روستایی و شیوه زندگی روستاییان در گذشته، ابزارآلات و وسایل موسیقی سنتی، غرفه طب سنتی، غرفه مربوط به آثار نازک‌کاری هنرمند بزرگ این عرصه مرحوم علی اکبر بهزادیان، تالار پوشاک و زیورآلات که نمایشگر لباس‌های زیبا و زیورآلات متنوع و هنرمندانه قوم کرد در ایران است، بازدید کرد.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396010265