در دوران گذشته کمتر کسی تصور میکرد که مسافرت در قالب و چارچوب صنعت گردشگری بعد درآمدزایی به خود بگیرد. با توجه به روند رو به رشد کشورهای پیشرفته و سرمایهگذاریهایی که در بخش صنعت گردشگری انجام دادهاند کشورهای توسعهیافته نیز با الگوبرداری از آنها در این مسیر گام برداشته و توانستند با برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت گامهای اساسی برای پیشرفت بردارند بهطوری که در منطقه خاورمیانه نمونههایی از این کشورها مشاهده میشود.
کشور ما ایران نیز در ابعاد مختلف گردشگری دارای جایگاه ویژه و منحصربهفردی است بهطوری که از گردشگری مذهبی، طبیعتگردی، جاذبههای تاریخی و باستانی تا توریست درمانی این قابلیتها وجود دارد. ایران فقط در حوزه تاریخی با داشتن 35 هزار سایت تاریخی میتواند بهتنهایی در جذب گردشگر داخلی و خارجی نقطه عطفی در حوزه درآمدزایی ایجاد کند.
در حوزه میراث ناملموس نیز ایران دارای پشتوانه قوی است که میتوان از جشن نوروز، جشن مهرگان، جشن سده بهعنوان نمونه نام برد. در این میان عید نوروز چه در دوران باستان و چه در زمان فعلی از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و در میان اعیاد باستانی شاخصتر است. در چندسال اخیر نیز با اقدام یونسکو در ثبت این رویداد فرهنگی بهعنوان میراث جهانی این رویداد بهعنوان یک جشن بینالمللی مطرح شده است و کشورهای افغانستان، ایران، تاجیکستان، آذربایجان و... در برگزاری این روز نقش ویژهای ایفا میکنند.
ایران بهعنوان یکی از کشورهای میراثدار عید نوروز اقدامات قابلتوجهی برای پاسداشت و تقویت این رویداد عظیم فرهنگی انجام داده است که برگزاری جشنواره نوروزگاه در عید نوروز امسال با ابتکار سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور از جمله آن اقدامات است.
در نوروز 96 جشنواره نوروزگاه در مراکز استانها با توجه به ویژگیها و برجستگیهای فرهنگی که آن استان دارد برگزار میشود. در واقع سازمان میراثفرهنگی با رویکرد حفظ خردهفرهنگهایی که در حال فراموشی است به این بهانه درصدد احیای آنها است.
استان البرز نیز بهعنوان استانی که محل تجمع اقوام مختلف است با این دیدگاه فستیوال نوروزگاه را برگزار کرده است و سعی دارد با تجربهای که در این سالها اندوخته نوروز امسال را به شکلی متفاوت برای شهروندان و مسافران نوروزی برگزار کند.
در استان البرز سعی شده است تا با انتخاب کاخ مروارید بهعنوان محل برگزاری فستیوال نوروزگاه توجه افکار عمومی جلب شود تا بتوان برای احیای این مجموعه فرهنگی قدمهای اساسی برداشت. همچنین با توجه به آدابورسوم و سننی که در میان ساکنان بومی و مهاجر کرج و استان البرز قرار دارد آیتمهای نمایشی در جشنواره نوروزگاه به اجرا درآمده تا این جشن محملی در جهت همنوایی فرهنگی اقوام حاضر در استان البرز باشد.
ادارهکل میراثفرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان البرز سعی دارد تا با معرفی جاذبههای تاریخی و فرهنگی، این استان را که بهعنوان بزرگترین گذرگاه گردشگری کشور مطرح است به مقصد گردشگری تبدیل کند.
انتهای پیام/