هدف از این فعالیتها و اقدامات ایجاد بسترهای مناسب برای سرمایهگذاری در ساخت تأسیسات اقامتی، پذیرایی، تفریحی و گردشگری ــ از قبیل هتلها، هتلآپارتمان، مجتمعهای تفریحیتوریستی، کمپینگها، مجتمعهای خدمات بینراهی و مناطق نمونه گردشگری ــ و همچنین بازارچههای صنایعدستی است.
تأمین منابع مالی برای ایجاد تأسیسات گردشگری مهمترین رسالت برای ایجاد بسترهای مذکور است که از وظایف اصلی معاونت برنامهریزی و سرمایهگذاری محسوب میشود. از سال 93 تاکنون با پیگیری مستمر و برگزاری جلسات متعدد با صندوق توسعه ملی سازمان میراثفرهنگی موفق به جذب منابع از صندوق توسعه ملی بهمیزان 10هزارمیلیارد ریال و پرداخت تسهیلات به بیش از 150 متقاضی اخذ تسهیلات با عاملیت بانکهای گردشگری، سپه، صادرات و رفاه شده و حدود 7هزار اشتغال جدید فراهم کرده است.
ضمن اینکه پروژههای دیگری هم به بانکها معرفی شدهاند که درحال بررسیاند و بهطور قطع در آینده آمار آنها بیشتر از این خواهد شد. درحالحاضر، حدود 1700 پروژه نیمهتمام با حجم سرمایهگذاری 320هزارمیلیارد ریال با پیشرفت فیزیکی مناسب بهارزش حدود 323هزارمیلیارد ریال درحال ساخت است و تسهیلات موردنیاز برای تکمیل آنها مبلغ 111هزارمیلیارد ریال است و اشتغال معادل 100هزار نفر را بههمراه خواهد داشت.
استانهای مازندران، تهران، خراسانرضوی، قم، یزد، اردبیل و آذربایجانشرقی بیشترین حجم سرمایهگذاری را به خود اختصاص دادهاند (حدود 68درصد از کل تقاضای تسهیلات) و از کل پروژههای درحال ساخت، 170 پروژه شامل هتل 4ستاره و 5ستاره، 466 پروژه شامل هتل 1و2و3ستاره، 197 پروژه شامل هتلآپارتمان و 577 پروژه در قالب مجتمع هستند و 247 پروژه نیز شامل سایر تأسیسات گردشگری از قبیل پارک آبی، سفرهخانه سنتی و مرکز تعطیلات میشوند.
*حسین رازقی: مدیرکل دفتر تسهیلات و تأمین منابع سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری
انتهای پیام/