بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری محمد حسن محبعلی در این مراسم گفت:«آشنایی من با علیاکبر سعیدی از سالهای 1344 آغاز میشود زمانی که در مدیریت حفاظت آثار تاریخی مشغول بهکار بود. او از همان زمانی که میشناسم در فعالیت بود و اکثر بناهایی که مشکل سازهای داشتند به او سپرده میشد.»
محبعلی ادامه داد: «سعیدی از قبل انقلاب از مدیران فعال دفتر حفاظت آثار تاریخی بود و در تمام مدت کاری همیشه بسیار باایمان و فعال در تمام زمینههای طرحهای حفاظتی و عمرانی آثار نظارت داشت بهطوری که یکی از ویژگیهای بارز او فعالیت مداوم با روی گشاده بود.»
او گفت: «حفاظت از چهارقاپی قصرشیرین قبل از انقلاب، اضافه کردن یک طبقه زیرزمین به موزه ایران باستان، نجاتبخشی گنبد عظیم مدرسه سپهسالار تهران، مقاومسازی بنای جدید پشت موزه دوران اسلامی که کاملا شکسته شده بود و دهها کار ارزشمند دیگر نمونهای از فعالیتهای این استاد پیشکسوت است.»
محمد منصور فلامکی یکی دیگر از پیشکسوتان میراثفرهنگی کشور نیز درخصوص ویژگیهای کاری سعیدی افزود: «تقدس بناهای تاریخی بهمعنای حرمتگذاری بر ارزشهای الهی و انسانی و هنری، نهفته در بناهای تاریخی ایران نزد علیاکبر سعیدی در حد دستوری آسمانی مقدس است.»
سعیدی شأن و منزلت مرمت است
اسکندر مختاری استاد دانشگاه نیز در ادامه این مراسم گفت: «جایی که علیاکبر سعیدی حرف میزند مخاطب اطمینان پیدا میکند به مرمتگری چراکه او یکی از افراد خبره در حوزه مرمت ایران بود که هسته اصلی دفتر شورای فنی سازمان را تشکیل دادند.»
او ادامه داد: «آنچه از سعیدی آموختم، شأن و منزلت مرمت است. هرجا او بود و هرجا او هست مرمت جایگاه دارد. صبور و سختکوش و بینیاز است. بینیاز به مال و بینیاز به جای و جایگاه. اعتباری که طی پنجاه سال کوشش و مداومت در راه نگهداشت میراث این سرزمین کسب کرده است و او را در قله اهل فن مهندسی ساختمانهای تاریخی قرار داده است و بیشک او سرمایه مرمت کشور است.»
مهدی مجابی یکی دیگر از متخصصان حوزه میراثفرهنگی نیز در این مراسم گفت: «سعیدی از بزرگان مرمت ایران که در اوج رونق فعالیتهای ساختوساز حرفهای کشور در دهه 40 که کلیه نیروهای متخصص را به خود جذب کرده بود ترجیح داد در زمینه حفاظت و مرمت در سازمان ملی حفاظت و آثار باستانی و ادارهکل بناهای تاریخی کارش را آغاز کند.»
حسین رایتی مقدم نیز از دیگر پیشکسوتان میراثفرهنگی بود که در این مراسم گفت: «در این فرصت اندک امکان گزاردن حق بیش از 50 سال فعالیت و خدمات موثر فنی و فرهنگی علیاکبر سعیدی امکانپذیر نیست. بنابراین تنها به برخی از فرازهای شخصیتی و خدماتی او اشاره میکنم. سعیدی باسابقهترین همکار فنی در تشکیلات رسمی و دولتی حفاظت و مرمت بناهای تاریخی است که از آغاز تأسیس ملی حفاظت آثار باستانی ایران در این سازمان حضور یافته است.»
او گفت: «سعیدی شخصیتی فنی، محاسباتی، دقیق و درعینحال با درکی عمیق از ارزشهای فنی زیباییشناسانه میراثفرهنگی ایران و بسیار توانا در بررسی و نقد پروژههای حفاظت، مرمت و احیای بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی است.»
در حاشیه این مراسم با توجه به شعار میراثفرهنگی و گردشگری پایدار از سوی ایکوموس میزگرد تخصصی با حضور کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.
پایان این مراسم شرکت کنندگان از تعدادی از کارگاههای مرمتی شهر تهران از جمله مسجد سپهسالار، سردر باغ ملی و پارک مینیاتور تهران بازدید کردند.
انتهای پیام/