بهگزارش خبرنگار میراثآریا، نشست خبری «همایش گفتمان فرهنگ میهماننوازی با رویکرد توسعه گردشگری» امروز یکشنبه 3 اردیبهشت 96، با حضور مرتضی رحمانموحد معاون گردشگری کشور و حجتالاسلام سیدحسین شاهمرادی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، در سالن خلیجفارس معاونت گردشگری سازمان میراثفرهنگی برگزار شد.
مرتضی رحمانیموحد، معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در این نشست، با بیان اینکه جریان امیدوارکننده گردشگری با تلاش و همکاری همه دستاندرکاران این بخش بهوجود آمده است، گفت: «با اوضاع کنونیِ صنعت گردشگری، هم یک افق امیدوارکننده داریم و هم تکالیف و وظایف سنگینی برعهدهمان است. اگر بخواهیم به اهداف ترسیمشده برای حوزه گردشگری در اسناد بالادستی دست پیدا کنیم، باید تمام بخشهای مرتبط با این صنعت با هم همکاری و مشارکت داشته باشند.»
او افزود: «از موضوعاتی که برای توسعه صنعت گردشگری باید به آنها توجه کرد فرهنگ، مبانی و زیرساختهای موردنیاز است. ما داراییهای ملی و اسلامی بسیار مهمی داریم که باید از آنها برای توسعه صنعت گردشگری بهرهبرداری کنیم. این داراییهای فرهنگی باید در یک نهاد، با ساختاری دائمی، به رویکردی متوازن، جامع و ملی در کشور تبدیل شود.»
رحمانیموحد تصریح کرد: «معاونت گردشگری در طول سه سال گذشته ارتباط و تعامل بسیار خوبی با شورای فرهنگ عمومی کشور داشته و ”همایش فرهنگ میهماننوازی با رویکرد توسعه گردشگری“ با استفاده از ظرفیت این نهاد و مشارکت و همکاری معاونت گردشگری برگزار میشود.»
او گفت: «امیدواریم جمعبندی این همایش برای تمام دستگاهها و نهادهای فرهنگی و گردشگری لازمالاجرا باشد. در این همایش یکروزه که در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار میشود، 21 عنوان مقاله ارائه خواهد شد.»
معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اضافه کرد: «گردشگری یکی از مهمترین وجوه تحقق اقتصاد مقاومتی است، چراکه اشتغال و تحرکی که در این بخش میتوان ایجاد کرد با هیچ بخش دیگری قابلمقایسه نیست.»
او افزود: «میهماننوازی عنصر بسیار مهم و تعیینکنندهای در صنعت گردشگری است، و فرهنگ میهماننوازی باید در برخورد با گردشگران رعایت شود. گردشگر به آرامش نیاز دارد و ما باید با رفتار مناسب این آرامش را برای گردشگران فراهم کنیم.»
رحمانیموحد همچنین، در بخش دیگری از سخنان خود، به مشارکت و همافزایی بینبخشی در گردشگری اشاره کرد و گفت: «یکی از ویژگیهای مهم در این دولت این است که مشارکت و همافزایی بینبخشی در صنعت گردشگری در سالهای پس از انقلاباسلامی در بهترین وضعیت قرار دارد.»
معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اضافه کرد: «رویکرد این همایش داخلی است، اما این ظرفیت در ما ایرانیان وجود دارد که شاخصها و معیارهای میهماننوازی را بهعنوان یک برند به دنیا معرفی کنیم.»
در طول تاریخ همیشه مردمانی میهماننواز شناخته شدهایم
حجتالاسلام سیدحسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، نیز در این نشست، با اشاره به زوایای دینی و ملی میهماننوازی در کشورمان، گفت: «میهماننوازی ازجمله مواردی است که در بسیاری از احادیث و روایات نقلشده از ائمه اطهار مورد تأکید و توجه قرار گرفته است.»
او تصریح کرد: «از این گذشته، ما در طول تاریخ همیشه مردمانی میهماننواز شناخته شدهایم و این موضوع یکی از هنجارهای پسندیده و خوب در بین ما ایرانیان است. آنچه باید به آن توجه شود نهادینه کردن این هنجار در نسلهای بعدی جامعه است و ما در این همایش بهدنبال این موضوع هستیم.»
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: «صرفِ داشتن اخلاق خوب مشکلی از پیش پا برنمیدارد. چنانکه مشاهده میکنیم، برای نهادینه کردن علمآموزی نهادی بهنام مدرسه و دانشگاه ایجاد شده است و برای نهادینه کردن فرهنگ مهیماننوازی نیز نیاز به نهاد مشابهی است.»
او اضافه کرد: «خروجی این همایش باید تکلیفی برای تمام دستگاهها ایجاد کند تا شاهد نهادینه شدن فرهنگ گردشگری در کشور باشیم. میهماننوازی سرمایهای اجتماعی تلقی میشود و باید از آن استفاده کرد.»
حجتالاسلام شاهمرادی ادامه داد: «شورای فرهنگ عمومی موضوع میهماننوازی را موردتوجه قرار داده و خروجی این همایش پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به همه دستگاهها و استانها ابلاغ خواهد شد.»
انتهای پیام/