احیای میراث‌فرهنگی ناملموس در چهارمحال‌وبختیاری

معاون میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال‌وبختیاری گفت: «میراث‌فرهنگی ناملموس این استان به‌مناسبت هفته میراث‌فرهنگی احیا شد.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال‌وبختیاری، مصطفی هادی‌پور معاون میراث‌فرهنگی این استان، امروز دوشنبه 1 خرداد 96، اظهار کرد: «هم‌زمان با هفته میراث‌فرهنگی در قلعه جونقان و پارک بانوان شهرکرد پخت و توزیع آش‌‌دوغ و آش‌انار محلی بین بازدیدکنندگان آثار تاریخی به‌منظور احیا و نهادینه کردن میراث‌فرهنگی ناملموس انجام شد.»

او ادامه داد: «آش‌انار سنتی منطقه مشایخ از آش‌هایی است که هم در فصل زمستان و هم تابستان طرفداران زیادی دارد. انار یا آب‌انار تازه استفاده شده در این آش که طعم ملس و خوشمزه‌ای به آن می‌دهد خون‌ساز و اشتهاآور است. برنج‌گرده، برگ کاردین، مغز گردو، تره کوهی، کشمش، آلوترش، برگ زردآلو و پیازداغ سبب مغذی شدن این آش برای مردم کوهستان‌نشین منطقه شده است.»

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال‌وبختیاری گفت: «پخت آش‌دوغ محلی به‌دست بانوان از دیگر برنامه‌های اجرایی در هفته میراث‌فرهنگی بود که در تقویت باورهای سنتی و بهره‌مندی بیشتر از فرهنگ ناملموس گذشتگان اثرگذاری فراوانی دارد.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396030120