چوب حراج بنیاد مستضعفان به ساختمان‌های تاریخی

در ادامه سریال تخریب خانه‌های تاریخی، این بار نوبت به سینماهای قدیمی و تاریخی رسید.

به‌گزارش میراث‌آریا، بنیاد مستضعفان از یک طرف علاقه فراوانی برای تصاحب اماکن تاریخی دارد و از طرف دیگر چوب حراج به اموالش می‌زند. هر روز خبر تازه‌ای شنیده می‌شود که بنیاد مستضعفان می‌خواهد یک ساختمان تاریخی را به‌حراج بگذارد. یک روز کاخ گچسر به‌حراج می‌رود، یک روز خبر احتمال تخریب موزه دفینه در رسانه‌ها منتشر می‌شود، اما در این میان گویا حتی سینماهای قدیمی تهران هم از این حراجی در امان نمانده‌اند.

بنا به گزارش‌ها، در آخرین اقدام، بنیاد مستضعفان سینما قیام را هم به‌حراج گذاشته است. چند روزی است بر سردر سینما قیام به‌جای تبلیغات فیلم، آگهی حراج این ملک از طرف بنیاد مستضعفان نصب شده است. این خبر در میان اهالی هنر و سینما نیز بازتاب منفی داشته است. بسیاری از سینمایی‌ها معتقد هستند سالن سینما قیام ظرفیت آن را دارد که تبدیل به یک پردیس پُررونق شود، اما گویا بنیاد مستضعفان اشتیاق بیشتری به آن دارد که این مکان را هم به‌فروش برساند.

البته نکته جالب این است که بنیاد مستضعفان، به‌عنوان مالک، در سایت‌های خود خبر فروش سینما قیام را به‌صورت رسمی اعلام نکرده است. این اقدام بنیاد مستضعفان در حالی است که در سال‌های گذشته بنا به دستور مستقیم مقام معظم رهبری برای حفظ و حراست از اماکن فرهنگی و هنری، بنیاد مستضعفان موظف بوده که اماکن فرهنگی خود ازجمله همین سالن سینما قیام را به حوزه هنری منتقل کند. البته به همین منظور سینما آفریقا و رادیوسیتی به حوزه هنری منتقل شدند اما سینما قیام این شانس را نداشت و هنوز در تملک بنیاد مستضعفان است و شاید به‌زودی حراج شود.

فروردین‌ماه سال 94 بود که مؤمنی‌شریف در گفت‌وگویی اعلام کرد به‌دستور مقام معظم رهبری مدیریت ۲۷ سینمای دراختیار سازمان‌های مختلف ازجمله بنیاد مستضعفان و جانبازان، بنیاد شهید و کمیته امداد امام خمینی(ره) به حوزه هنری واگذار شده است، اما در این میان، سینما قیام در فهرست انتقال قرار نداشت.

با اینکه براساس قوانین تغییرکاربری سالن‌های سینما به این راحتی‌ها نیست و قوانین سخت‌گیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد، اما گویا بنیاد مستضعفان به این مسائل توجهی ندارد و می‌خواهد سریعاً املاکش را به پول تبدیل کند. البته با مراجعه به سایت رسمی بنیاد مستضعفان خبری از آگهی مزایده و حراج سینما قیام نمی‌بینید، اما بر سردر آن آگهی فروش به‌چشم می‌خورد. راز این امر چیست؟ درواقع، بنیاد مستضعفان به‌نوعی حراج املاکش را به‌ظاهر خصوصی‌سازی کرده است.

در همین راستا، سینما قیام نیز در فهرست حراج بنیاد مستضعفان قرار گرفته است.

پیش از این نیز کاخ گچسر توسط بنیاد مستضعفان به‌قیمت نازلی به‌حراج رفته بود. نگرانی‌ها جایی تشدید می‌شود که اصرار بنیاد مستضعفان برای تملک کاخ‌های سعدآباد و نیاوران را در کنار چوب حراج زدنش به دیگر اماکن تاریخی قرار بدهیم. آیا بیم آن می‌رود که بنیاد برای دو کاخ تاریخی نیز خواب‌های مشابه دیده باشد؟

منبع: روزنامه وقایع اتفاقیه، سال دوم، شماره 418، سه‌شنبه 9 خرداد 1396

انتهای پیام/

کد خبر 1396030911