موزه‌ها و اماکن تاریخی کشور فقط 6 روز در سال تعطیل‌‌اند

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌تاریخی کشور در پاسخ به اظهارات رئیس فراکسیون گردشگری مجلس تأکید کرد که موزه‌ها و اماکن تاریخی کشور تنها شش روز ـ که مصوبه هیئت دولت ـ است تعطیل هستند و این میزان فعالیت موزه‌ها در سال در کل دنیا بی‌نظیر است.

محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌تاریخی کشور امروز 23 خرداد 96 در گفت‌وگو با میراث‌آریا درباره اظهارنظر‌ جبار کوچکی‌نژاد رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه «تعطیلی مراکز گردشگری و تاریخ در ایام تعطیلات رسمی تخلف است» گفت: «اظهارنظر او درباره مراکز گردشگری و تاریخی مبهم است و مشخص نیست که دقیقاً به کدام بخش از اماکن تاریخی و گردشگری اشاره دارد.»

او درباره موزه‌های و محوطه‌های تاریخی گفت: «در هیچ‌جای دنیا مکانی تاریخی پیدا نمی‌کنید که 365 روز سال همیشه فعال باشد و کار موزه‌ها تابع تعطیلات رسمی کشورهاست، مکان‌هایی مانند میدان‌ها (مانند میدان آزادی در کشور)، قبرستان‌ها و نمادهای شهری که به‌صورت عمومی هستند همیشه باز هستند اما مکان‌هایی که چارچوب حفاظتی خاص، فروش بلیت، نیروی انسانی مانند راهنما، نگاهبان و... دارند در هیچ جای دنیا مرسوم نیست که در همه روزهای سال این مکان‌ها قابل رویت باشد.»

او افزود: «در ایران نیز موزه‌های و اماکن تاریخی مانند تمام دنیا دوشنبه‌ها تعطیل بود، یعنی در طول سال موزه‌ها و اماکن تاریخی 50 روز تعطیل بودند، اما از سال گذشته تعطیلی دوشنبه‌ها را حذف کردیم، موزه‌های هیچ کشوری در دنیا به اندازه موزه‌های ایران در طول سال باز نیست.»

کارگر گفت: «همچنین تعداد روزهای تعطیلی رسمی 15 روز بود که ما به‌صورت تدریجی این را به شش روز رسانده‌ایم، این شش روز که شامل 21 رمضان شهادت امام علی(ع) و شب احیا، 28 صفر وفات پیامبر(ص)، تاسوعا و عاشورای حسینی، 25 شوال شهدات امام جعفر صادق، 14 خرداد است مصوبه هیئت دولت است. در نتیجه موزه‌ها و اماکن تاریخی کشور تنها شش روز در کل سال تعطیل هستند.»

او تأکید کرد مردم ایران نیز به دلیل باورهای مذهبی و اعتقادی‌شان معمولا در این روزها به عذاداری مشغول هستند و تمایلی برای بازدید از موزه‌ها و اماکن تاریخی ندارند؛ حتی گردشگران خارجی نیز در این روزها کمتر برای بازدید به موزه‌ها می‌روند.

کوچکی‌نژاد دیروز در گفت‌وگو با ایسنا گفته بود که «قانونی برای تعطیلی مراکز تاریخی و آثار باستانی در تعطیلات رسمی وجود ندارد. اگر چنین اقدامی انجام شود قانونی نیست و باید جلوی این کار گرفته شود. به عنوان مثال اگر در ایامی مانند عاشورا و یا شهادت ائمه (ع) این مراکز فعالیت دارند می‌توانند برنامه‌های فرهنگی خاصی را هم در نظر بگیرند و در واقع به مناسبت همان روز فرهنگ عمومی مجموعه را تغییر دهند نه اینکه بخواهند فعالیت خود را متوقف کنند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396032324