بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس، مصیب امیری مدیرکل میراثفرهنگی این استان، امروز 27 خرداد 96، با اعلام این خبر گفت: «سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در راستای سیاستهای کلان خود، اعتباری 500میلیونریالی برای مرمت این بنا تخصیص داد. تقویت پی دیوارها و پشتبندها، حذف عوامل بیولوژیکی آسیبرسان به بنا (حذف درختان و درختچهها)، سبکسازی قسمتهای سقف و پوشش مجدد آن، تثبیت سنگهای ریختهشده در نما و مرمت اضطراری استحکامی دیوارهای بنا ازجمله اقدامات حفاظتی و مرمتی است که در دستورکار تیم کارشناسان مرمتی است.»
او افزود: «کاروانسرای میانکتل، بهعنوان پروژه مرمت اضطراری، دارای ردیف بودجه ملی است. این بنا در دو سال گذشته نقشهبرداری، آسیبشناسی و آسیبنگاری شده و براساس طرح موجود به آن بودجه اختصاص داده شده است.»
کاروانسرای میانکتل در یک منطقه کوهستانی واقع شده و پوشش گیاهی اطراف آن را عمدتاً درختان بلوط، بنه، کلخنگ و بادامکوهی تشکیل میدهند. این منطقه ذخیرهگاه زیستکره ارژن و پریشان است که محل نگهداری گوزن زرد ایرانی و حیوانات وحشی است و هماکنون نیز تحت حفاظت محیطزیست قرار دارد.
این کاروانسرای قاجاری ــ که بر سر راه جاده قدیم شیراز به کازرون، در حدفاصل بین دشت ارژن و کتل پیرزن در نزدیکی روستای کلانی واقع شده است ــ در سال 1379 بهشماره 3667 ثبتملی شد.
کاروانسرای میانکتل بهلحاظ معماری بهصورت چهارایوانی با حیاط مرکزی ساخته شده و ابعاد آن 66در56 متر است. مصالح بهکاررفته در آن نیز عمدتاً سنگ لاشه و گچ است.
انتهای پیام/