پایان کاوش لایه‌نگاری تپه علی‌کش دهلران در استان ایلام

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام از پایان کاوش لایه‌نگاری تپه علی‌کش در شهرستان دهلران خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ایلام،  عبدالمالک شنبه‌زاده مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان امروز 29 خرداد ماه اظهار کرد: «این تپه دارای 7 متر نهشته فرهنگی است و در ترانشه ایجاد شده، 183 کانتکست شناسایی و ثبت شد. همچنین در عمق حدود 1 متری ترانشه، بخش‌هایی از دو تدفین متأخر به دست آمده است. اما بیشترین تدفین‌ها مربوط به فاز علی‌کش است که طی آن بقایای 11 تدفین اولیه و 1 تدفین ثانویه شناسایی شد.»

او افزود: «بر این اساس طی لایه‌نگاری نمونه خاک برای شناورسازی، گرده‌شناسی، فایتولیت و ریزریخت‌شناسی به همراه نمونه‌های تاریخ‌گذاری کربن 14 و OSL از کانتکست‌های مختلف برداشت شد. علاوه بر این، طی کاوش نمونه‌هایی از تدفین، قطعات قیر طبیعی و گل اخرا نیز به‌دست آمد تا در آینده مطالعات تکمیلی بر روی آنها انجام شود.»

شنبه‌زاده تصریح کرد: «در تحتانی‌ترین لایه، حجم بسیار زیادی از صنایع سنگی با تراکم بالا بر روی خاک بکر یافت شد. خاک بکر در ترانشه در عمق 7/10 متر شناسایی شد که کاوش در آن تا یک متر نیز ادامه یافت. پس از پایان کاوش، ترانشه دوباره با خاک و ماسه پر شد.»

نظر به اهمیت بالای تپه در باستان‌شناسی نوسنگی و همچنین ابهام شدید در نتایج تاریخ‌گذاری‌های قبلی، کاوش لایه‌نگاری حاضر با هدف بازنگری گاهنگاری آن با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی در اردیبهشت و خرداد به مدت 40 روز به سرپرستی حجت دارابی عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه انجام شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1396032914