استاندار کردستان در نشست زهرا احمدی‌پور با فعالان اقتصادی حوزه گردشگری و صنایع‌دستی این استان تأکید کرد که مشکل اصلی کشور و استان بحث بیکاری است و گردشگری یکی از راه‌های مهم ایجاد اشتغال است.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان در نشست زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با فعالان اقتصادی حوزه گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان که عصر امروز 2 مرداد 96 در استانداری کردستان برگزار شد گفت: «همه قبول داریم که مشکل اصلی کشور و استان کردستان بحث بیکاری است و همه به این باور رسیده‌ایم که گردشگری یکی از راه‌های مهم ایجاد اشتغال است، در نتیجه هر چه در بحث گردشگری تسهیل صورت گیرد زودتر به اشتغال منجر می‌شود.»

او با اشاره به قانون ممنوعیت ساخت مراکز اقامتی از سوی مراکز دولتی و اداره‌ها افزود: «این قانون متأسفانه اجرا نشد، من موافق اجرای این قانون (با در نظر گرفتن ملاحظات) هستم زیرا تجربه نشان داد که هزینه نگهداری یک مهمانسرا برای یک سازمان دولتی حتی بیشتر از آن است که تمام مهمانان خود را در هتل پنج ستاره سکونت دهد.»

استاندار کردستان با اشاره به مسئله اسکان مسافران در مدارس تصریح کرد: «باید مسائل مربوط به گردشگری به بخش خصوصی و نهادهای تخصصی گردشگری واگذار شود.»

او درباره دریاچه زریوار گفت: «این دریاچه از اهمیت محیط‌زیستی و گردشگری مهمی برخوردار است. ستادی برای سامان‌دهی این دریاچه ایجاد شد و شناسایی کرد که ورود فاضلاب روستایی به این دریاچه یکی از مشکلات است، البته این مشکل امسال به‌طور کامل حل خواهد شد. مشکل عمده دیگر در زریوار نیزارهای دریاچه است، سازمان حفاظت محیط‌زیست باید به نتیجه برسد که آیا این نیزارها، که به سرعت در حال پوشاندن سطح دریاچه هستند، باید باقی بماند یا از بین برود.»

توسعه راه آبی هجیج به سلین

در ادامه این نشست فیاضی مدیرکل حوزه طبیعت گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دو مدل فعالیتی را که می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان منشأ ایجاد اشتغال در روستا شود توضیح داد و گفت: «راه‌ برون‌رفت استان کردستان را  از مشکلاتی که با آن روبه‌رو است می‌توان در حوزه طبیعت‌گردی جستجو کرد.»

او درباره محور آبی هجیج به سلین گفت: «این آمادگی وجود دارد که با تجربیات سایر مناطق یک طرح مطالعاتی در این زمینه تهیه شود و پیشنهادهایی برای توسعه بوم‌گردی در این مناطق ارائه شود. همچنین می‌توان در این مسیر مکان‌هایی را برای استراحت گردشگران فراهم کرد. مدیرکل صندوق کارآفرینی امید نیز اعلام آمادگی کرده که از توسعه گردشگری در این مسیر آبی حمایت کند.»

فیاضی گفت: «پرنده‌نگری ظرفیت بی‌نظیری برای کشور است، ظرفیت و تنوع پرنده‌های موجود در کشور با کل قاره اروپا و آفریقا برابری می‌کند. پرنده‌نگری یک ظرفیت ویژه است که می‌تواند اقتصاد محلی را متحول کند. با آموزش به جوامع محلی، ایجاد سامانه‌ای برای ثبت این پرندگان و اطلاع‌رسانی می‌توان این صنعت را توسعه داد.»

انتهای پیام/

کد خبر 139605023