رونق صنعت گردشگری با ایجاد رینگ گردشگری همدان، کردستان، کرمانشاه و ایلام/ گردشگری پایدار می‌تواند اشتغال و ثروت ایجاد کند

جلسه شورای اداری استان کردستان، عصر امروز 2 مرداد 96 با حضور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، استاندار کردستان، مدیران‌کل میراث‌فرهنگی استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان، در این جلسه، ضمن خیرمقدم‌گویی به زهرا احمدی‌پور، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، و سایر مسئولان حاضر در این جمع، گفت: «از مردم عزیز کردستان به‌خاطر حضور گسترده‌شان در انتخابات ریاست‌جمهوری، شورای شهر و روستاها و اعتماد مجدد این استان به دولت تدبیر و امید تشکر می‌کنم. همچنین از تمام کسانی که در اجرای انتخابات شرکت داشتند تشکر می‌کنم که فضایی به‌وجود آوردند که شاهد حضور چشمگیر مردم باشیم.»

استاندار کردستان، با اشاره به شعار سال 96 و طرح تکاپو برای ایجاد اشتغال سهل‌الوصول در استان کردستان، گفت: «عصر دیروز در جلسه هیئت‌دولت طرح سامان‌دهی مبادلات مرزی به‌تصویب رسید و امیدواریم با این طرح مباحث مبادلات مرزی کشور سامان‌دهی شود و پدیده‌ای که آن را کول‌بری می‌نامیم سازوکار پیدا کند.»

او افزود: «طرح ایجاد منطقه آزاد به‌زودی به صحن مجلس شورای اسلامی می‌‌رود و همه باید کمک کنیم که به‌تصویب برسد.»

زاهدی ادامه داد: «از 7 مرداد نیز در استان اردوهای راهیان نور به‌راه می‌افتد و ازآنجاکه این رویداد به تمام دستگاه‌های اجرایی مرتبط است و فقط به سازمان‌های عضو ستاد راهیان نور محدود نمی‌شود، امیدواریم شاهد مشارکت همه نهادها در برگزاری آن باشیم.»

او با اشاره به اینکه باید از اعتبارات دهیاری‌ها برای توسعه روستاهای هدف‌گردشگری استفاده شود، تصریح کرد: «استان کردستان همه جنبه‌های گردشگری را در خود دارد و از آثار تاریخی بی‌شماری برخوردار است. در حوزه گردشگری فرهنگی این استان با توجه به تنوع فرهنگی‌اش در رده اول قرار می‌گیرد. این آداب و رسوم و ویژگی‌های فرهنگی می‌تواند بسیار برای گردشگران جذاب باشد. می‌توان با استفاده از این ظرفیت‌ها کردستان را به همه دنیا شناساند. البته ثبت‌جهانی شهر کلاش و ثبت‌جهانی اورامان می‌تواند به این امر بسیار کمک کند.»

استاندار کردستان، با اشاره به ظرفیت‌های بی‌شمار توریسم سلامت در این استان گفت: «مجموعه دستگاه‌ها و نهادهای استان آمادگی دارند که میزبان گردشگران سلامت از کشورهای همسایه باشند. مهمان‌نوازی یکی از مهم‌ترین وجوه حوزه گردشگری است که مناطق کردنشین را در بین سایر نقاط متمایز می‌کند و همین امر می‌تواند به توسعه گردشگری پایدار در این مناطق کمک شایانی بکند.»

او با بیان اینکه ایجاد یک رینگ گردشگری که از همدان، کردستان، کرمانشاه و ایلام عبور کند می‌تواند به رونق صعنت گردشگری بسیار یاری‌رسان باشد گفت: «در شهر سنندج 155 خانه تاریخی داریم که تاکنون حدود 56 واحد از آن‌ها تملک شده است. اگر این خانه‌ها را تملک نکنیم امکان دارد تخریب شوند و به‌خوبی از آن‌ها استفاده نشود.»

زاهدی، درباره واگذاری و بهره‌بردای از خانه‌های تاریخی کردستان، نیز گفت: «می‌توانیم با همکاری بخش‌خصوصی و دولت از ظرفیت این خانه‌ها به‌شکل بهینه استفاده کنیم. همچنین باید با انجام مطالعات موردنیاز از ظرفیت‌های مناطق آبیدر بهره لازم را ببریم.»

گردشگری پایدار می‌تواند اشتغال و ثروت ایجاد کند

آیت‌الله سیدمحمد حسینی‌شاهرودی، نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان، نیز در ادامه این جلسه، ضمن خوشامدگویی به رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و اعضای شورای اداری و تبریک‌گویی به‌مناسبت دهه کرامت، گفت: «مقام معظم رهبری از کردستان به‌عنوان استانی فرهنگی یاد کرده‌اند. یکی از ویژگی‌های این استان توانمندی برای ایجاد فرصت‌های خوب در بخش گردشگری است.»

او با اشاره به آن‌دسته از آیات قرآن که به گشت‌وگذار توصیه می‌کنند گفت: «باید در توسعه گردشگری نیز به آیات قرآنی توجه کرد؛ مثلاً در آیات قرآن آمده است که باید در زمین گشت و از تجربه گذشتگان درس گرفت که با توجه به این آیات و آموزه‌های دینی باید در مکان‌هایی که برای گردشگری ایجاد می‌کنیم زمینه‌ای فراهم کنیم که گردشگران از گذشتگان درس بیاموزند.»

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان ادامه داد: «گردشگری پایدار می‌تواند اشتغال و ثروت ایجاد کند و باعث تبادل فرهنگی شود. امیدواریم که حضور معاون رئیس‌جمهوری در استان کردستان موجب خیر و برکت برای این استان شود تا بتوان با سرمایه‌گذاری و تصمیمات درست از این ظرفیت عظیم که در استان وجود دارد به‌نحو احسن بهره گرفت.»

اقلیم کردستان بکر است

سید احسن علوی، نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه گردشگری سومین تجارت پُرسود در دنیاست، گفت: «مردم کردستان مردمی فرهنگی و فرهنگ‌ساز هستند. کردستان از ظرفیت‌های بسیار زیادی برخوردار است که گردشگری یکی از آن‌هاست؛ به‌عنوان مثال، کردستان می‌تواند در بحث اکوتوریسم و بوم‌گردی بسیار کارآمد عمل کند.»

او با تأکید بر ظرفیت‌هایی نظیر لباس‌های کردی، موسیقی غنی و طبیعت بکر کردستان افزود: «این ظرفیت‌ها در استان وجود دارد و برای توسعه گردشگری باید به این ظرفیت‌ها توجه ویژه داشت. باید زیرساخت‌های گردشگری در کردستان توسعه یابد، زیرا این استان در بحث زیرساخت‌های گردشگری با کمبود‌های زیادی مواجه است.»

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: «این آثار فرهنگی نشان‌دهنده هویت ما هستند و باید از آن‌ها به‌خوبی حفاظت کرد.»

او با اشاره به توسعه گردشگری در روستاهای هدف‌گردشگری گفت: «باید فرهنگی گردشگر‌پذیری را ترویج کرد و این روستاها را به سایر شهرها و کشورها شناساند. امیدواریم کردستان به‌صورت ویژه دیده شود. اقلیم کردستان بکر است و اگر این استان با استفاده از ظرفیت‌هایش به سایر شهرها و کشورها شناسانده شود ایران بهتری خواهیم داشت.»

در ادامه این جلسه مدیران‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام و همدان از اقدامات انجام‌گرفته در زمینه طرح ضربتی تولید و اشتغال در روستاهای هدف‌گردشگری گزارشی ارائه کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 139605028