بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان، محسن رنجبر، دبیر ملی جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری»، در مراسم اختتامیه این جشنواره گفت: «امروزه غذا بهعنوان یکی از عناصر ویژه گردشگری موردتوجه قرار گرفته و با توجه به غذاهای سنتی و بومیمحلی هر منطقه، آن منطقه تبدیل به مقصد گردشگری میشود.»
او اظهار کرد: «در تحقیقات صورتگرفته 86درصد از گردشگران بهترین خاطره خود از سفرهایشان را آشنایی با فرهنگ غذایی آن منطقه و تجربه طعمهای جدید آن منطقه بیان کردهاند.»
رنجبر، با بیان اینکه تحقیقات از منوی رستورانها نشان از محدودیت منو و تنوع غذایی آنها دارد، گفت: «برگزاری چنین جشنوارههایی میتواند آغازگر آشنایی این رستورانها با فرهنگ غذایی بومیمحلی منطقه و قرار گرفتن این غذاها در منوی واحدهای پذیرایی و جذب گردشگران و مسافران به این مناطق باشد.»
دبیر ملی جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» ابراز کرد: «امیدواریم بتوانیم با معرفی غذاهای بومیمحلی منطقه و آوردن این غذاها در بین غذاهای روزانه مردم، بخشی از فرهنگ خود را به آیندگان منتقل کنیم.»
برگزاری جشنواره «سفره ایرانی»در گلستان، آغازی برای توسعه گردشگری در این استان
ابراهیم کریمی، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان، نیز در این مراسم گفت: «استقبال بینظیر مردم از جشنواره ”سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری“ در گلستان باعث ثبت لحظههای بهیادماندنی در این استان شد.»
او مصادف شدن برگزاری این جشنها با دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع) را بهفال نیک گرفت و اظهار کرد: «امیدواریم با برگزاری جشنواره ”سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری“، که برای اولین بار در استان گلستان برگزار شده است، توانسته باشیم میزبان خوبی برای این جشنواره باشیم و در سالهای آینده شاهد حضور استانهای بیشتری در چنین مراسمهایی در استان گلستان باشیم.»
کریمی، با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری یازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام در تاریخ 13 شهریورماه، بیان کرد: «جشنواره بینالمللی فرهنگ اقوام در سال گذشته رکورددار بیشترین حضور و استقبال مردم شد و انشاءالله امسال بتوانیم شاهد استقبال بیشتر مردم از این جشنواره باشیم.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان ابراز امیدواری کرد که جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در گلستان آغازی برای توسعه گردشگری در بخشهای مختلف این استان باشد.
تجلیل از نفرات برتر جشنواره
همزمان با برگزاری آیین اختتامیه جشنواره منطقه یک «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» گلستان (با حضور استانهای گیلان، مازندران، گلستان و قزوین)، نفرات برتر حوزههای واحدهای پذیرایی، آشپزها و آشپزهای هر استان معرفی و تجلیل شدند.
در این جشنواره، اقامتگاه بومگردی اسپرز (مازندران)، سفرهخانه سنتی تلکا (گلستان)، رستوران مارماریس (گلستان)، مجتمع خدمات رفاهی آفتاب درخشان صحرا (قزوین)، واحد پذیرایی جهانگیری رودبار (گیلان) و واحد پذیرایی میررازقی رشت (گیلان) بهعنوان واحدهای پذیرایی برتر معرفی شدند.
همچنین در بخش تقدیر از سرآشپزها و آشپزهای برتر، صفا ملکی (هتل جهانگردی گرگان)، نسرین عسگری (سفرهخانه سنتی تلکای گرگان) و مریم سعیدی (هتل کلنیار علیآباد کتول) از استان گلستان، علیاکبر نقوی (رستوران حاجحسن)، سکینه عموپور (رستوران میزبان میزبان) و الهام تورانی (رستوران حاجمحسن) از استان مازندران، مرضیه رهبر (رستوران گیلانه) و رقیه صالحی (رستوران مهتاب) از استان گیلان، سیدحسین حسینی (مجتمع خدمات رفاهی آفتاب درخشان صحرا)، مریم تملی (رستوران سنتی سیب) و زهرا آهنیجگر از استان قزوین تجلیل شدند.
در بخش دیگری از این مراسم نیز از داوران جشنواره، غرفهداران، عوامل اجرایی، هنرمندان و گروههای موسیقی آیینی و مسئولان و مدیرانکل میراثفرهنگی استانهای گلستان، گیلان، مازندران و قزوین تقدیر بهعمل آمد.
انتهای پیام/