توسعه گردشگری خوراک در گیلان، تلاشی هنرمندانه برای توسعه اقتصادی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان توسعه گردشگری خوراک را تلاشی هنرمندانه در مسیر توسعه اقتصادی و نیز اشاعه فرهنگ بومی محلی قلمداد کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، رضا علیزاده، مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان، شنبه 14 مرداد 96، با بیان اینکه گردشگری غذا امروز یکی از خلاقانه‌ترین راهکارهای جذب گردشگر در کنار دیگر جاذبه‌‌ها به‌شمار می‌‌رود و خوردن خوراک بومی و محلی درواقع درگاهی برای شناختن فرهنگ و تاریخ مناطق مختلف محسوب می‌شود، به جایگاه تغذیه بومی مناطق در شناساندن و انتقال فرهنگ جامعه و کشور اشاره کرد.

او بازگشت به طبیعت و اصالت فردی و اجتماعی در دنیای مدرن امروز را یک مهم قلمداد کرد و گفت: «گردشگری خوراک درواقع تلاشی برای احیای فرهنگ نیاکان است.»

علیزاده گیلان را از مهم‌ترین پایگاه‌های گردشگری خوراک ایران خواند و افزود: «گیلان از دیرباز به تنوع و کثرت خوراک و چاشنی‌ها شهرت داشته و گواه این ادعا ثبت شهر رشت مرکز این استان در یونسکو به‌عنوان شهر خلاق خوراک است.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان در تشریح رویدادهای فرهنگی صورت‌گرفته در گیلان برای توسعه گردشگری خوراک، به برگزاری جشنواره‌های بومی‌محلی نقاط مختلف استان و پخت انواع نان، خوراک و چاشنی‌های محلی در قالب این مراسم اشاره کرد و گفت: «تشویق خانواده‌ها به استفاده از غذاهای سنتی و محلی هدف از برگزاری جشنواره‌های غذا بوده و نقش مهمی در نشان دادن فرهنگ و سنن غذایی، خلاقیت در سفره‌آرایی و ابتکارهای آشپزی در مناطق مختلف دارد.»

او تصریح کرد: «در کنار برپایی جشنواره‌ها می‌توان به برگزاری همایش‌های تخصصی در این زمینه نیز اشاره کرد، زیرا مدیران گردشگری در این نوع از برنامه‌ها می‌توانند از دستاوردهای علمی حاصل از پژوهش‌ها به‌عنوان چراغ راهی برای بهره‌گیری هر چه بیشتر از مزیت‌های گردشگری خوراک بهره گیرند و درآمدزایی پایدار را رقم بزنند.»

علیزاده بر فرهنگ‌سازی در زمینه ترویج غذاهای سنتی و استفاده از آن‌ها در رستوران‌ها تأکید کرد و گفت: «غذا، علاوه‌بر تأمین نیازهای جسمی می‌توانند تأثیر مهمی در روح و روان افراد بگذارد؛ ازاین‌رو، در ارزیابی کمی و کیفی رستوران‌های استان گیلان طبخ خوراک محلی در اولویت قرار دارد.»

او بر سرمایه‌گذاری روی «گردشگری غذا» نیز تأکید کرد و افزود: «گیلان در این زمینه توفیقات زیادی دارد، زیرا گردشگرانی که این استان را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند با توجه به ظاهر زیبا، طعم متفاوت و مواد اولیه طبیعی، به سفارش غذاهای محلی گیلان اقدام می‌کنند و علاوه‌بر لذت از سفر برای خود، رونق اقتصادی و اشتغال را برای استان به‌ارمغان می‌آورند.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان نظارت بر کیفیت خدمات عرضه‌شده در حوزه گردشگری خوراک را ضرورت خواند و گفت: «برای تحقق این ضرورت، بازرسان این اداره‌کل به‌همراه بازرسانی از ادارات بازرگانی، بهداشت، اماکن و تعزیرات به‌صورت مستمر از تأسیسات پذیرایی استان بازدید می‌کنند.»

او خاطرنشان کرد: «دست‌اندرکاران گردشگری کشورمان نیز برای افزایش شمار گردشگران ورودی و حفظ آنان که مهم‌ترین هدف صنعت گردشگری هر کشوری است، باید به مقوله حفظ اصالت خوراک‌های ملل توجه کنند و در این زمینه نظارت بیشتری بر عملکرد رستوران‌های عرضه‌کننده این نوع غذاها داشته باشند تا شاهد فعالیت هر چه بیشتر رستوران‌هایی با طعم واقعی و اصیل خوراک‌های ملل باشیم.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396051429