بهگزارش خبرنگار میراثآریا، در مراسم امضای این تفاهمنامه که به امضای زهرا احمدیپور معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری رسید، ناصر زرگر معاون امور فرهنگی و سرمایهگذاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری، محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی، بهمن نامورمطلق معاون صنایعدستی و سعید شیرکوند معاون سرمایهگذاری و توسعه سازمان میراثفرهنگی، محمدعلی فیاضی مدیرکل دفتر توافقهای ملی گردشگری حضور داشتند.
زهرا احمدیپور در این مراسم گفت: «یکی از اولین مواردی که در بدو ورود به سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری پیگیری کردم این بود که ظرفیتهای روستاها را شناسایی کنیم و برای آنها برنامهریزی انجام دهیم، زیرا اگر در بحث توسعه روستاها را نادیده بگیریم توسعه پایدار ایجاد نخواهد شد.»
او با اشاره به ایجاد دبیرخانهای در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از ابتدای سال 96 که در آن بحث طرح ضربتی تولید و اشتغال در روستا پیگیری شود گفت: «با توجه به برنامه ششم 78 روستا انتخاب شدند و کل اعتبارات این حوزه به آن روستاها تخصیص داده شد تا در آنها اشتغال ایجاد شود.»
معاون رئیسجمهوری با اشاره به تفاهمنامهای که اسفند سال گذشته میان سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و وزارت کشور منعقد شد گفت: «سعی شد در این طرح از ظرفیتهای آن تفاهمنامه استفاده شود، زیرا در آن تفاهمنامه ذکر شده بود که سازمان میراثفرهنگی و وزارت کشور برای انجام برنامه در روستاهای زیر 100هزار نفر بهصورت مساوی اعتبار اختصاص دهند و براساس این سهمیه مشترک برنامههای مربوط به این طرح در این روستاها پیگیری میشود.»
او با اشاره به بازدیدی که اخیرا از استان کردستان داشت گفت: «پیشبینی میشود در روستاهای مشخصشده در طرح ضربتی تولید و اشتغال در چهار استان کردستان، کرمانشاه، ایلام و همدان 200 شغل پایدار ایجاد شود. اگر در روستاها اشغال پایدار ایجاد شود دیگر معضلات حاشیهنشینی، مدیریت کلانشهر و حاشیهها به یکی از دغدغههای اصلی شورای اجتماعی تهران تبدیل نمیشود. اگر جمعیت در روستا تثبیت شود از این معضلات نیز کاسته میشود.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با بیان اینکه امروز دیگر بهواسطه تغییراتی که اتفاق افتاده فرصت کشاورزی از روستا گرفته شده است گفت: «در نتیجه برای بهرهوری، ایجاد اشتغال و ماندگاری افراد روستا باید سراغ فعالیتهایی رفت که خیلی آببر نباشد، چنین ظرفیتی در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری وجود دارد.»
او تصریح کرد: «البته سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به مرحلهای نرسیده است که روستا به گفتمان مسلط این سازمان تبدیل شود. این تفاهمنامه میتواند کمک کند که چنین گفتمانی شکل بگیرد و رویکرد سازمان در قبال روستا در سالهای آینده نیز بر همین اساس باشد. علاوه بر بحث معیشت مردم، روستا برای گردشگری جاذبههای زیادی دارد و نوع گردشگری دنیا به این سمت رفته که بازگشت به روستا بازگشت به اصالتها و هویتهاست. گردشگران بهویژه گردشگران اروپایی اکنون به دنبال این هویت و اصالت هستند و تنوعی که در روستا وجود دارد میتواند جذابیتهای بسیار زیادی برای گردشگران خارجی داشته باشد.»
احمدیپور افزود: «با همکاری و تعامل سازنده میتوان شاهد آینده خوب، اشتغال پایدار و ماندگاری جمعیت در روستاها بود.»
اشتغال در حوزه صنایعدستی و گردشگری در روستاها زودبازدهتر از سایر حوزههاست
در ادامه این نشست، سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری خطاب به احمدیپور گفت: «از آنجاکه شما روستاشناس هستید اراده خدمت به روستاها را دارید. بسیاری از دستگاهها روی کاغذ بحث روستا را دنبال میکنند اما سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اولین دستگاهی است که بهصورت عملی برنامههایی برای روستاها دارد. ما با امضای این تفاهمنامه و پیشبرد همکاری مشترکی که بهواسطه حضور شما در این سازمان ایجاد شد، میتوانیم به نتایج خوبی در بحث روستاها برسیم.»
او با اشاره به اینکه سرمایههای زیادی در روستاها وجود دارد افزود: «سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در دورههای پیشین آنطور که باید به روستا توجه نمیکرد و گردشگری را محدود به شهرها میدانست، اما در دوره مدیریت فعلی توجه به روستاها در دستور کار قرار گرفت. اگر سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری با هم همکاری داشته باشند میتوان 500هزار شغل پایدار در روستاها ایجاد کرد. اشتغالی که در حوزه صنایعدستی و گردشگری در روستاها ایجاد میشود زودبازدهتر و بهتر از اشتغال در سایر حوزهها است.»
انتهای پیام/