جشنواره ملی آش ایرانی به کار خود پایان داد

دوازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی شب گذشته در زنجان به کار خود پایان داد و آشپز خراسان جنوبی با آش رشته بیرجندی کاسه سیمین این جشنواره را از آن خود کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان، شب گذشته 12 شهریور 96 در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی استان های خراسان‌جنوبی با «آش رشته بیرجندی»، زنجان با آش «ماست» و کردستان با آش «بریان به» به ترتیب مقام های اول تا سوم را از آن خود کردند.

دو سیاه‌چادر استان کرمانشاه نیز با «آش عباسعلی» مقام‌های چهارم و پنجم جشنواره را به خود اختصاص دادند.

در این جشنواره گروه‌‌های آشپزی در طول پنج روز در بخش پخت انواع آش‌های ایرانی به هنرنمایی پرداختند و طی دو روز در بخش مسابقه با یکدیگر در دو بخش آش و سفره‌آرایی رقابت کردند.

بتول نقی‌زاده کاخکی از خراسان‌جنوبی، حمیرا شفیعی از شهرستان طارم استان زنجان، لیلا زارع از کردستان، خانم حسینی از کرمانشاه و فهمیه طالحی از کرمانشاه به ترتیب مقام اول تا پنجم این جشنواره را از آن خود کردند.

در دوازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی نمایشگاه صنایع‌‌دستی با ۱۲۷ غرفه برپا شد که ۳۱ استان کشور و منطقه آزاد قشم در آن به ارائه صنایع‌دستی خود پرداختند.

۱۰ سیاه چادر عشایری از استان‌‌های کرمانشاه، زنجان، چهارمحال‌و بختیاری، اردبیل، تهران، خوزستان، ایلام، گلستان و خراسان‌شمالی مهمان این دوره از جشنواره ملی آش ایرانی بودند و ضمن ارائه آش‌ها و غذاهای سنتی منطقه خود بخشی از زندگی عشایری را به نمایش گذاشتند.

از دیگر برنامه‌های جانبی این دوره از جشنواره ملی آش ایرانی ورود نخستین قطار گردشگری از تهران به مقصد جشنواره بود که ۱۸۰ مسافر این قطار پس از بازدید از گنبد سلطانیه (بزرگترین گنبد آجری جهان) و موزه مردم‌شناسی رختشویخانه، ساعات دلپذیری را در دامنه کوه گاوازنگ زنجان ، محل برگزاری دوازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی گذراندند.

همچنین برپایی دوره آموزشی تبلیغات و بازاریابی برای ۱۲۰ هنرمند صنعتگر ، هشت ورکشاپ آموزش صنایع‌دستی برای علاقه‌مندان و برگزاری چهار شب فرهنگی با هنرمندان چهار استان کشور در آمفی‌تئاتر گاوازنگ از دیگر برنامه‌های جانبی این جشنواره بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1396061321