دومین جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در اراک برگزار شد + تصاویر

اختتامیه جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» روز گذشته 18 شهریور 96 در استان مرکزی برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی، عزیز فیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی در این مراسم گفت: «سفره ایرانی تنها محلی برای صرف غذا نیست، بلکه محل تلاقی و تجمیع اندیشه‌ها، فرهنگ‌ها، دیدگاه‌ها، طوایف و ایل‌ها در طول تاریخ است که همواره منشأ خیر و برکت و نوع‌دوستی بوده است.»

فیلی اظهار کرد: «ایرانیان هر زمان نان و نمک سفره‌ای را می‌خوردند، همواره به نیکی و پاسداشت از آن یاد می‌کردند و حرمت آن را همچون عهد و پیمانی محکم حفظ می‌کردند و نسبت به برپاکننده سفره احساس دین و بدهکاری داشتند و در رفتارشان آن را مدنظر داشتند، از این رو این سفره، هویت، فرهنگ و اندیشه ایرانیان را روایت می‌کرده و از قداست آن سخن گفته می‌شده است.»

او افزود: «بهترین مکان برای یادآوری این فرهنگ و اندیشه، برپایی همین جشنواره‌هاست تا شهروندان در کنار یکدیگر جمع شده و به حرمت همین سفره شادمانی کنند و دست‌پخت زحمات خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند تا همدیگر را نمک‌گیر کرده و همواره صلح و نوع دوستی در ارتباطات جمعی را رعایت کنند.»

فیلی در ادامه گفت: «برپایی جشنواره سفره ایرانی هم‌زمان با اعیاد قربان و غدیر نیز بر قداست این سفره افزوده و باعث القای حس نشاط در جامعه شده است. برگزاری این دست جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها در شرایطی که جامعه به نشاط عمومی نیاز دارد بسیار شایسته است. از سوی دیگر از آنجایی‌که اقتصاد آینده کشور در گرو توسعه گردشگری است باید بسترهای آن را فراهم کرد. فرهنگ‌سازی در مورد گردشگری با برگزاری جشنواره‌های مردمی و جامعه محور پتانسیل این مهم را بالفعل کرده و اساس توسعه آن را فراهم می‌کند.»

برپایی 100 غرفه از 5 استان

در ادامه این مراسم سیدمحمد حسینی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، گفت: «100 غرفه از 5 استان سفره‌ای را به‌وسعت نام و فرهنگ غذایی ایران در شهر اراک پهن کردند تا دیگر بار با روحیه نوع‌دوستی و با فرهنگ‌های متفاوت در کنار یکدیگر باشیم و انسجام و اتحاد خود را حول محور برکت‌های خداوند حفظ کنیم.»

حسینی افزود: «در مدت زمان سه روز برگزاری این جشنواره شاهد استقبال کم‌نظیر و معناداری از سوی شهروندان بودیم به‌طوری‌که هر سه شب این جشنواره به مدت یک ساعت تمدید شد تا بتوانیم پاسخگوی حضور شهروندان باشیم.» 

او ادامه داد: «توسعه گردشگری به اساس و پایه نیاز دارد که قطع‌به‌یقین غذا باید یکی از محورهای آن باشد زیرا در سرزمین فراخی چون ایران شاهد فرهنگ‌ها و آداب غذایی متفاوتی هستیم که می‌تواند به عنوان یک جاذبه مورد توجه گردشگران ایرانی و بین‌المللی قرار گیرد.» 

حسینی با اشاره به برنامه‌های جنبی این جشنواره گفت: «13 گروه موسیقی سنتی، مقامی و پاپ، نمایش پرفورمنس، مراسم آتش‌بازی و قرعه‌کشی سفر به مشهد مقدس از دیگر برنامه‌هایی بود که در کنار این جشنواره برگزار شد تا مردم بتوانند در شب‌های عید غدیر از فضایی شاد و بانشاط بهره برند.»

این جشنواره 16 شهریور با حضور استاندار مرکزی، مدیرکل مطالعات و آموزش سازمان میراث‌فرهنگی، رئیس شورای عالی انجمن‌های دوستی ایران و سایر و مسئولان استان مرکزی افتتاح شد. 

انتهای پیام/

کد خبر 1396061923