بهگزارش خبرنگار میراثآریا، محمدناصر نیکبخت استاندار همدان در ابتدای این نشست گفت: «امیدوارم دولت دوازدهم با ریاست دکتر حسن روحانی، خدمتگزار شایستهای برای شایستهترین مردم کره زمین باشد. خوشحالیم که امروز میزبان رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بهعنوان نماینده دولت و معین اقتصاد مقاومتی هستیم.»
او تصریح کرد: «با توجه به توانمندیها و سوابقی که دکتر مونسان دارند امیدواریم که استان همدان در حوزه اقتصاد مقاومتی و همچنین صنعت گردشگری به نتایج خوبی دست پیدا کند.»
نیکبخت اضافه کرد: «مونسان با بحثهای فرهنگی، اجرایی، میراثفرهنگی، گردشگری و سرمایهگذاری بیگانه نیست و سوابق بسیار خوبی در این حوزهها دارد. ما باید از این فرصت برای توسعه استان همدان استفاده کنیم.»
او یادآور شد: «با مجموعه مدیریتی فعلی در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ما به رفع مشکلات و توسعه روزافزون امیدوار هستیم.»
استاندار همدان تصریح کرد: «مشکل اساسی کشور مسائل اقتصادی و توسعهای است، بنابراین توجه به اقتصاد مقاومتی باید بهعنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد. برای توسعه اقتصاد کشور نیازمند حضور فعال و جدی بخش خصوصی هستیم. در استان همدان شعار ما استقبال و حمایت از بخش خصوصی است چراکه دولت بدون حضور بخش خصوصی در توسعه اقتصاد کشور موفقیتی بهدست نمیآورد.»
او افزود: «در سفر رئیسجمهوری به استان همدان، 850میلیارد تومان اعتبار به این استان اختصاص پیدا کرد. 2هزار تخت بیمارستانی در استان داشتیم که با سفر رئیسجمهوری هزار تخت به این تعداد اضافه شد.»
نیکبخت اضافه کرد: «با راهاندازی خط ریلی استان، مردم همدان به آرزوی دیرینه خود رسیدند. استان همدان 1800 اثر تاریخی دارد و ما تقاضا داریم که این استان به مقصد گردشگری تبدیل شود. مردم بافرهنگ، صنایعدستی متنوع و جاذبههای گردشگری بسیار زیبایی در این استان وجود دارد که باید به دنیا معرفی شود.»
او با اشاره به اینکه استان همدان پایتخت تاریخ و تمدن کشور است، یادآور شد: «متأسفانه استان همدان یک اثر ثبتجهانی ندارد و این مایه تأسف است. توقع داریم این استان هر چه زودتر یک اثر در فهرست میراث جهانی داشته باشد. در مورد موزه استان هم استانداری یکسوم هزینه را تقبل میکند و انتظار داریم باقیمانده اعتبار از محل اعتبارات ملی تأمین شود تا استان همدان هم موزه خود را داشته باشد.»
استاندار همدان گفت: «استان همدان حدود 8هزار کارگاه تولیدی مبل منبت است که برای توسعه و رونق این بخش باید زنجیرهای هدفمند تشکیل شود.»
توسعه متوازن گردشگری با تبلیغات مناسب برای معرفی غرب کشور
علی مالمیر، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان، نیز گفت: «ثبت جهانی یکی از آثار تاریخی استان همدان یکی از مهمترین درخواستهای ماست. همچنین تبلیغات مناسب برای معرفی غرب کشور میتواند توسعه صنعت گردشگری را بهصورت متوازن در کل کشور بههمراه داشته باشد.»
سعید شیرکوند، معاون سرمایهگذاری و برنامهریزی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نیز در این نشست گفت: «انتخاب سازمان ما بهعنوان معین اقتصاد مقاومتی در استان همدان دلایل بسیار زیادی داشته است. با توجه به ارزیابیهای ستاد اقتصاد مقاومتی، استان همدان در پیگیری امر اقتصاد مقاومتی از استانهای پیشرو است.»
معاون سرمایهگذاری و برنامهریزی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ادامه داد: «در استان همدان دستگاههای مختلف در حوزه اقتصاد مقاومتی با هم هماهنگ هستند و دبیرخانه این حوزه نیز فعال و جدی است. استاندار همدان هم پیگیر همه پروژهها و فعالیتها هستند و این باعث خوشحالی است که سازمان میراثفرهنگی معین این استان است.»
هفت اقامتگاه بومگردی در همدان به بهرهبرداری میرسد
سعید ترابیان، مدیر اجرایی مجموعه فرهنگی و تاریخی گنجنامه، نیز در این نشست گفت: «صنعت گردشگری دیربازده است و باید برای معرفی ظرفیتها و پتانسیلها هزینه شود.»
مدیر اجرایی مجموعه فرهنگی و تاریخی گنجنامه ادامه داد: «برخی امور خارج از اراده بخش خصوصی است و دولت باید در این حوزهها ورود پیدا کند. غرب کشور شناخته شده نیست و باید معرفی شود. پیشنهاد میکنیم صد برنامه مشارکتی تلویزیونی برای معرفی غرب کشور با محوریت استان همدان ساخته شود.»
محمودرضا عراقی، رئیس کمیته عمران دبیرخانه اقتصاد مقاومتی استان همدان، نیز در این نشست گفت: «در تمام استانها چیزی که اولین شاخصه موفقیتها بهشمار میرود خرد جمعی است که خوشبختانه در دولت دوازدهم این موضوع با جدیت موردتوجه قرار میگیرد.»
او تصریح کرد: «در رویکردهایی در بحث اقتصاد مقاومتی مدنظر استاندار همدان بود. ما باید به محورهای توسعه استان توجه میکردیم که میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از مهمترین این اولویتها بود، در این راستا مسئولان استانی لزوم تهیه پیوست فرهنگی برای تمام پروژهها را تبیین کردند و به دستگاههای دولتی ابلاغ کردند.»
عراقی ادامه داد: «ایجاد پنلهای خورشیدی برای تولید انرژی پاک یکی از محورهایی است که باید در کل کشور و بهویژه استان همدان مورد توجه قرار گیرد. همدان در بحث انرژی پاک مزیتهای بسیار زیادی دارد که باید از آنها استفاده شود. همچنین توسعه ریلی استان همدان از دیگر مواردی است که توجه مسئولان استانی و ملی را به خود جلب کرد.»
رئیس کمیته عمران دبیرخانه اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: «همدان رشد قابلتوجهی در بخش کشتهای گلخانهای و استفاده درست از منابع آبی استان داشته است. همچنین 2هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان با کمک دادگستری برای توزیع عادلانه آب در سطح استان بسته شد.»
او افزود: «در حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان اقدامات زیربنایی بسیار خوبی انجام شده است، پنج اقامتگاه بومگردی در سال گذشته افتتاح شده و هفت اقامتگاه بومگردی نیز امسال به بهرهبرداری میرسد. همچنین در این حوزه به تشکلها و بخش خصوصی توجه ویژهای میشود.»
45درصد جمعیت همدان در حوزه خدمات مشغول به فعالیت هستند
احمد توصیفیان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان، نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت اشتغال استان همدان را تشریح کرد و گفت: «یکمیلیون و 200هزار نفر از جمعیت کشور در استان همدان زندگی میکنند. میزان جمعیت روستایی به نسبت جمعیت کل کشور وضعیت مناسبی دارد. در سال 95 استان همدان رتبه سوم را در کمترین بیکاری داشته است.»
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان ادامه داد: «با توجه به ظرفیتهایی که در استان همدان وجود دارد 45درصد جمعیت همدان در حوزه خدمات مشغول به فعالیت هستند. براساس برنامهریزی کارگروه اشتغال استان، 19هزار نفر تعهد اشتغال در همدان است. 40درصد از تعهد اشتغال انجام شده است و امیدواریم باقیمانده این رقم هم بهزودی محقق شود.»
توصیفیان افزود: «10 رسته مزیتدار در استان همدان شناسایی شده که بخش اعظمی از این رستهها به حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اختصاص دارد.»
منصور رضوانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، نیز در این نشست گفت: «استان همدان بیش از 80درصد از زمینهای خود را به آبیاری تحت فشار مجهز کرده که دستگاههایی که در این بخش استفاده شده مستهلک شده است و تقاضا داریم مجوز تغییر و تعویض این دستگاهها برای ما صادر شود.»
انتهای پیام/