حفاظت از باغ جهانی عباس‌آباد نیازمند همکاری مسئولان استانی است

مدیر پایگاه جهانی باغ عباس‌آباد با تأکید به اهمیت و حفاظت هرچه بهتر تنها سایت مهم ثبت جهانی شده مازندران گفت: «میراث‌فرهنگی در شرایط فعلی بیش از گذشته نیازمند همکاری و مشارکت دستگاه‌ها و مسئولان استانی است.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، اواخر هفته گذشته چند تن از خبرنگاران از باغ جهانی عباس‌آباد بهشهر بازدید کردند که در عرصه این باغ نه‌تنها با یک سازه چوبی که صرفاً تبلیغات ساختِ خانه روی آن نصب شده بود مواجه شدند که در حریم این باغ تعداد زیادی فروشگاه و مغازه به فروش اقلام غیرفرهنگی ازجمله شلوار و دمپایی می‌پرداختند. این درحالی است که مصوب شده که در فضای تجاری دریاچه عباس‌آباد اقلام فرهنگی از جمله صنایع‌دستی فروخته شود.

پیش‌تر نیز خشک شدن آب دریاچه به‌علت مسدود شدن دریچه سد عباس‌آباد از سوی شرکت آب منطقه‌ای، منظر فرهنگی‌‌تاریخی باغ جهانی عباس‌آباد را مخدوش کرده بود.

صاحب دهشت، مدیر پایگاه جهانی عباس‌آباد، امروز 29 شهریور 96 نسبت به این اقدامات اعتراض کرد و در مکاتبه و مذاکراتی که با مسئولان استانی داشته خواستار برچیده شدن این دکه چوبی، فروش اقلام فرهنگی در فضای تجاری دریاچه و همچنین آبگیری دریاچه عباس‌آباد برای حفظ منظر فرهنگی و تاریخی این باغ جهانی شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی باغ عباس‌آباد بهشهر در مازندران ضمن اعتراض به این ساخت‌وساز و همچنین فروش محصولات غیرفرهنگی افزود: «این دکه بدون استعلام از میراث‌فرهنگی و فقط با مجوز منابع‌طبیعی ساخته شده است. همچنین مصوب شده که در حاشیه دریاچه عباس‌آباد اقلام فرهنگی چون صنایع‌دستی فروخته شود اما متأسفانه برخی از نهادها گویی متوجه اهمیت این اثر جهانی نیستند.»

او ادامه داد: «در حال حاضر پایگاه میراث جهانی باغ عباس‌آباد بهشهر تمام تلاش خود را می‌کند تا با مرمت اصولی بخش‌هایی که مرمت آن‌ها صحیح نبوده و با نصب پوشش حفاظتی در قسمت حمام اقدامات حفاظتی از سازه‌های تاریخی باقیمانده را دوچندان کند.»

دهشت گفت: «اقدامات حفاظتی پایگاه با توجه به وسعت آن نیازمند همکاری مسئولان و مشارکت بیشتر آنان در حفاظت از این مجموعه جهانی است. رعایت نکردن ضوابط میراث‌فرهنگی وجه سایت میراث جهانی عباس‌آباد را تخریب می‌کند و ما نیازمند آن هستیم که مسئولان استانی نگاه دقیق‌تری به محوطه‌های تاریخی و جهانی در راستای توسعه گرشگری داشته باشند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396062921