مدیرکل میراث‌فرهنگی،‌ صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی، با حضور در بازار ارومیه از تنها کارگاه بومی تهیه دوشاب بازدید کرد.

 به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی،‌ صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی، جلیل جباری مدیرکل میراث‌فرهنگی آذربایجان‌غربی به‌همراه معاون میراث‌فرهنگی، دیروز چهارشنبه 29 شهریور با حضور در بازار ارومیه از تنها کارگاه بومی تهیه دوشاب بازدید کرد و ضمن بازدید از این کارگاه تولیدی،‌ بر حفظ دانش و سنت‌های تهیه این محصول تأکید کرد.

جباری ابراز امیدواری کرد با حمایت از صنعتگران و این‌گونه کارگاه‌های تولیدی بتوان محورهای گردشگری جدیدی را در داخل شهر برای گردشگران تعریف کرد تا در چند ماه اواسط سال گردشگران بتوانند از نحوه تهیه دوشاب و خرید آن بهره‌مند شوند.

وجود باغات انگور در دشت‌های زیبای شهر ارومیه با سابقه‌ای که به چندین قرن می‌رسد و تنوع انگور آن با بیش از 50 نوع شامل سکل سولویان، ریزماری، صاحابی، گزندایی،‌ ریش بابا، قره‌ئوزوم و... توانسته به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید انگور تر و فرآورده‌های سنتی آن مانند سبزه، کشمش و دوشاب در سطح کشور مطرح شود.

دوشاب یکی از فرآورده‌های طبیعی این میوه بهشتی است که نه‌تنها در میان بیشتر خانواده‌ها و باغات اطراف شهر طی شهریور و اوایل مهر تهیه می‌شود، بلکه در مجموعه بافت تاریخی شهر راسته‌ای بازاری را با عنوان دوشابچی خانا به خود اختصاص داده که روزگاری بیشترین مشاغل سنتی این راسته را در تهیه و پخت دوشاب داشته است.

فناوری تهیه دوشاب در شهر ارومیه در سال 1390 طی شماره 197 در فهرست آثار ملی میراث ناملموس به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1396063010