بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، این کتاب مشتمل بر مقالاتی همچون سفره ایرانی وجهی از رویای فرهنگی ایرانی (سیدمحمد بهشتی)، انسانشناسی غذا و نقد مفاهیم بر ساخته (علیرضا حسنزاده)، سفره ایرانی تبلور فرهنگ ایرانی (سید احمد محیططباطبایی)، جامعه روستایی و مفهوم نمادین غذا؛ نگاهی انسانشناختی به منظومه \"گاو\" اثر شیون فومنی (سمیه کریمی)، بررسی مردمشناختی شیوههای نگهداری خوراک در روستای هزاوه (پرویز فیضی) و... است.
نان بقسمات سوغات فراموششده شهر سمنان (حمیدرضا حسنی و فاطمه قلیپور)، شیوه تهیه شیره انگور و کف در شهرستان گناباد (محمد مکاری)، یارگیری زنانه در تهیه خوراک ترخینه در کرمانشاه (مینو سلیمی)، نقش آیینی، اجتماعی و فرهنگی خوراکهای شب چله در همدان (بهمن رحیمی و مریم محمدکریمی) بخش دیگری از مقالاتی است که در این مجموعه گردآوری شده است.
سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در مقدمه این کتاب آورده است: «یکی از رمزهای درک فرهنگ که میتوان به کمک آن به گنجینه بزرگی از معانی و مفاهیم دست یافت، غذا و تنوع موجود در آن است، بهواقع تاریخ تکامل و تحول فرهنگ با تاریخ تحول و تکامل غذا در هم تنیده است. با توجه به آنکه غذا همواره همگرایی، دوستی و به قول ایرانیان همسفرگی را تداعی میکند میتوان نمادپردازی دوستی و صلح را در فرهنگ و تمدن ایرانی به تماشا نشست.»
علیرضا حسنزاده رئیس پژوهشکده مردمشناسی نیز در مقدمه کتاب نوشته است: «در طی بیش از دو دهه اخیر یکی از حوزههای مهم مورد مطالعه پژوهشکده مردمشناسی غذا بوده است و نخستین بار پژوهشکده مردمشناسی در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، همایشی را با نام خوراک و فرهنگ در سال 1384برپا کرد. مجموعه مقالات این همایش با نام خوراک و فرهنگ یکی از نخستین کتابهایی بود که در زمینه انسانشناسی غذا منتشر شده است و در آن ابعاد مفهومی، انسانشناختی، قومی و فرهنگی غذا؛ موضوع تعاملات و تفکر محققان و انسان شناسان ایران قرار گرفته است.»
اثر یادشده که در برابر نگاه خوانندگان قرار دارد کتابی دیگر از پژوهشکده مردمشناسی است که سعی دارد به ارائه روایتی اتنوگرافیک از غذای ایرانی در حوزههای مختلف آن بپردازد.
انتهای پیام/