بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی، سیداحمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش این ادارهکل امروز دوشنبه 3 مهر 96 با بیان این مطلب گفت: «در این مراسم عدهای علمچی و فاتحهخوان، علمها را به در خانه اهالی میبرند و نذورات را جمعآوری میكنند. معمولا از روز چهارم و یا پنجم محرم علمگردانی شروع میشود. صاحبخانه نیز علمها را زیارت كرده و نذورات خود را بین حاضران در مراسم پخش میكند كه شامل نان، پول، گندم، خرما ، شیرینی و آجیل است.»
او افزود: «قبرستان از دیگر جاهایی است كه علم را به آنجا میبرند و در سر قبرها علم را به زمین میگذارند و فاتحهخوانی میکنند. مراسم علمگردانی در حال حاضر در برخی از روستاهای استان خراسانجنوبی كه علم دارند اجرا میشود.»
برآبادی افزود: «پایههای علم چوبی و بیشتر آنها سه تا پنج متر ارتفاع و پوششی پارچهای دارند كه به آن پیراهن علم و یا پوشش علم میگویند و بیشتر به رنگهای سبز و سیاه است و رنگ سفید و روشن نیز در آن دیده میشود، علم سبز بیشتر به علم حضرت ابوالفضل العباس مشهور است و علم سیاه بهنام امام حسین(ع) و سایر ائمه است، به بالای علمها توغ وصل میشود و زیر توغ دستمالهای زیادی بسته میشود كه اكثر آنها نذری است و از سوی مردم تهیه میشود. دستمالها به رنگهای گوناگونی است ولی رنگ سبز و سیاه بیش از سایر رنگها است.»
مراسم علمگردانی به شماره 628 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/