گردشگری غذایی باید با جدیت در گیلان دنبال شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان گفت: «مقوله گاسترونومی (گردشگری غذایی) در گیلان باید با جدیت و بر اساس استانداردهای ملی و بین‌المللی دنبال شود.»

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، در مراسمی که روز گذشته یکشنبه 2 مهر 96 برگزار شد از حامیان و شرکت‌کنندگان گیلانی حاضر در دومین جشنواره «سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری» که به میزبانی استان گلستان برگزار شده بود، تجلیل شد. 

در این مراسم رضا علیزاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان به نقش ارزنده و جایگاه ممتاز فعالان حوزه خوراک و تشکل‌های مردم‌نهاد حوزه گردشگری در توسعه فرهنگ گردشگری اشاره کرد و گفت: «فرهنگ غذایی گیلان از غنای والایی برخوردار است که این مهم می‌تواند باعث توسعه این صنعت پررونق در استان شود.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، گردشگری خوراک را یکی از اشکال گردشگری فرهنگی دانست که می‌تواند به جاذبه مطلوب و انگیزه سفر برخی گردشگران تبدیل شود و تجربه فرهنگی خوبی از جامعه میزبان را در اختیار گردشگران قرار دهد.

علیزاده با بیان اینکه خوراک و غذا باید به‌عنوان یک نماد فرهنگی همراه با پیشینه تاریخی، موجب جذب پیروان سایر فرهنگ‌ها باشد، از مقوله خوراک به‌عنوان عامل تعیین‌کننده تفاوت‌های فرهنگی و همچنین تقویت‌کننده روابط قومیت‌ها یاد کرد.

او با اشاره به احیای غذاهای بومی و محلی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف شرکت در جشنواره «سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری»، لزوم فرصت‌سازی برای آشنایی و جذب گردشگران به این غذاها را در طی برگزاری این رویدادها مورد تأکید قرار داد.

انتقال پیام‌های فرهنگی، افزایش نشاط اجتماعی و برنامه‌ریزی تورهای گردشگری بازدید از رویدادها از دیگر عناوینی بود که علیزاده از آنها به عنوان دستاوردهای جشنواره‌های این چنینی یاد کرد و افزود: «استان‌های خطه شمالی کشور با هم‌پوشانی خدمات گردشگری برای هموطنان، زمینه را برای رشد هرچه بهتر این صنعت فراهم می‌کنند.»

او خواستار تعامل فرهنگ‌دوستان گیلان برای تدوین سیاستی نوین در حیطه معرفی هرچه بهتر خوراک اصیل این استان در سراسر کشور شد و افزود: «مقوله گاسترونومی (گردشگری غذایی) در گیلان باید با جدیت و بر اساس استانداردهای ملی و بین‌المللی دنبال شود.»

علیزاده آموزش نیروی انسانی و اشاعه علمی در محور خوراک را مهم تلقی کرد و تصریح کرد: «امروز موضوع پژوهش با محوریت خوراک در جهان مورد توجه قرار گرفته است، به همین دلیل بهره گیری از دانش روز و تنوع‌بخشی در غذا یک ضرورت ارزنده تلقی می‌شود.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان زنجیره‌سازی عناصر گردشگری را مورد تأکید قرار داد و افزود: «تشکل‌های فعال در حوزه گردشگری با همگرایی و هم‌افزایی می‌توانند فضای کسب و کار را بهبود بخشیده و اقتصاد استان را متحول سازند.»

علیزاده تشکیل کارگروه رونق تولید و رفع موانع سرمایه‌گذاری در گیلان را فرصت خوبی برای توازن در بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و تعالی در گردشگری خواند و خواستار تلاش جمعی فعالان حوزه گردشگری برای جهت‌دهی به عناصر طبیعی، فرهنگی و اجتماعی در مسیر توسعه پایدار گیلان شد.

اهدای تندیس و لوح سپاس به حامیان و شرکت‌کنندگان گیلانی دومین جشنواره سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری (منطقه1 کشور) پایان بخش این مراسم بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1396070324